Politika

E OVO JE DNO: Miša Vacić preuzeo vlast u Vranju

Na političku scenu Vranja upisala se i stranka Miše Vacića prelaskom grupe građana “Jedinstveni za Vranje” u Srpsku desnicu čiji je Vacić predsednik. Kako ova GG podržava vlast u Vranju, zajedno sa SNS i SPS, Vacićevi desničari automatski su postali deo vladajuće koalicije i ubuduće će imati 2 odbornika u lokalnom parlamentu.

Miša Vacić poznat je po kontroverznim stavovima – da treba oporezovati one koji neće da idu u vojsku, pretio je tokom protesta “1 od 5 miliona” da će zavesti red po Srbiji ako to ne uradi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a skoro je slikanjem sa značkama nalik policijskim počeo svoju kampanju za uvođenje desničarskih straža i patrolnih šapa po Srbiji koju bi činili njegovi saborci.

Do (ne)realizacije ovih ideja suprotnih zakonima Srbije, Vacić je dobio političke saborce u Vranju.

Predsednik GG “Jedinstveni za Vranje” Borivoje Antić i Nikola Jović, odbornici vranjskog parlamenta, prešli su u Srpsku desnicu, pa će na dalje zastupati ovu stranku. Potpisanim sporazumom Vacić-Antić svo članstvo grupe građana prelazi kod Vacića, a Antić će biti predsednik vranjskog odbora SD.

Ovim činom Srpska desnica je zvanično postala vlast u Vranju. Od danas imamo dva odbornika u Skupštini grada Vranja. Sa velikim zadovoljstvom ističemo da je Vranje prvi grad u kome imamo učešće u vlasti – rekao je Vacić juče.

“Jedinstveni” su i do sad bili deo vlasti, ali u okviru SPS.

Vladajuću koaliciju u Vranju predvodi SNS, a sa njima su još i SPS, SDPS, PUPS i odbornici Jedinstvene Srbije.

(Izvor: Juznevesti.com)

Comments

comments