Društvo

EKSKLUZIVNO: Snimak razgovora koji dokazuje kako SNS reketira zaposlene u javnim preduzećima

Pančevo – mesto u kom Aleksandar Vučić danas nastavlja svoju kampanju kontramitinga na kojima po naređenju ljudi dolaze da mu tapšu, dive se i prikazuju idilično stanje u državi za koje je on zaslužan.

Iza te zavese nalazi se tužna realnost, a kako ona izgleda otkrivamo vam u ovoj vesti. Razgovarali smo sa jednom našom čitateljkom koja je zaposlena u Zavodu za javno zdravlje Pančevo i koja je odbila da bude deo cirkuske predstave Srpske Napredne Stranke.

Kao zaposlena u javnom preduzeću, ona i sve njene kolege moraju stranci da daju mesečno 2000 dinara.

Taj novac se ne uplaćuje na račun nego odnosi direktoru koji prosleđuje dalje kome treba.

Kao što možemo čuti na audio snimku, “gospodin” sa druge strane žice je zadužen da skuplja “dobrovoljni prilog” koji bi trebao da iznosi 5% od zarade, ali pošto je on milostiv odlučio je da im otme svega 2000 dinara (na snimku ćete takođe čuti da je plata ovim ljudima 38.000, a sami izračunajte da li je 5% od toga manje ili više od 2000, no kakvo poznavanje matematike takva i humanost).

Takođe se na snimku čuje i da je i njemu muka toga što radi te pozivamo i njega i sve ostale koji više ne mogu da trpe teror zločinačke organizacije zvane SNS da istupe i da pokažu javno svoje nezadovoljstvo – taj kartel počiva na našem strahu.

Našoj sagovornici je takođe muka od pritisaka da svoje radno mesto mora da pravda stranci i zalaganjem za stranku, a ne svojim radom na terenu.

Kao što vidite oni se više ni ne kriju nego otvoreno govore da se ugovori za posao u javnom preduzeću produžuju isključivo na osnovu stranačkih aktivnosti.

Ponovićemo još jednom i apelovati na sve čestite ljude koji ne žele i ne mogu više da trpe pritiske režima da slede ovaj primer i da se trgnu jer oni rade ove grozote isključivo jer im sami to dozvoljavamo. Zato svi na ulice, što pre zločinci budu odgovarali za ove zločine, pre ćemo povratiti život i dostojanstvo.

Comments

comments