Društvo

Er Srbija delimično suspendovala letove za Italiju

Izvor: N1

Er Srbija, imajući u vidu dalji razvoj situacije u Italiji u vezi sa pojavom koronavirusa, odlučila je da u narednom periodu dodatno reorganizuje saobraćaj prema ovoj zemlji i uskladi ga sa novim okolnostima, navodi se u saopštenju.

Er Srbija će, počev od danas, do kraja marta privremeno suspendovati saobraćaj na dvema linijama ka Italiji do kojih leti sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu – između Niša i Bolonje i između Niša i Rima.

Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta uz saglasnost nadležnih organa, a putnicima koji su kupili karte za ove dve linije biće ponuđena besplatna zamena karata za iste destinacije u kasnijem terminu do kraja letnje sezone, besplatna zamena karata za druge destinacije do kojih Er Srbija leti iz Niša ili Beograda, ili povraćaj novca.

Kontakt centar Er Srbije će kontaktirati sve putnike koji su kupili karte za letove između Niša i Bolonje, odnosno između Niša i Rima, za letove tokom marta, da bi im pomogao da se pronađu najbolja rešenja, dodaje se.

Kako se navodi, kada je reč o destinacijama do kojih leti sa svog matičnog aerodroma u Beogradu, usled situacije sa koronavirusom, Er Srbija je odlučila da delimično redukuje pojedine frekvencije.

U tom smislu, u narednom periodu biće otkazani pojedini letovi do Venecije (11, 25, 30. marta i 6. i 27. aprila), zatim do Milana (12, 16, 17, 19, 24. i 26. marta; svi letovi utorkom tokom aprila, izuzev 14. aprila; svi letovi četvrtkom tokom aprila, izuzev 9. aprila), kao i do Tel Aviva (12. i 20. marta). Er Srbija nastaviće da redovno, bez promena, saobraća između Beograda i Rima.

“Er Srbija je u vezi sa globalnom pojavom koronavirusa u stalnoj komunikaciji sa svim nadležnim domaćim i međunarodnim telima, pre svega Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom i Međunarodnom zajednicom za vazdušni prevoz (IATA)”, piše u saopštenju.

Dodaje se da kompanija preduzima sve neophodne mere predostrožnosti i pridržava se svih procedura koje su predviđene u ovakvim slučajevima, tako da putnici, kako se navodi, nemaju nikakvih razloga za brigu.

“Kao i uvek, bezbednost naših putnika i članova posade je na prvom mestu”, navela je Er Srbija.

Comments

comments