Politika

Firma koju je doveo Nenad Popović iznosi pare iz Srbije!

Ćutanje ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović na tvrdnje da Yandex.taxi iznosi novac građana iz Srbije u Holandiju građani i kompanija CarGo shvataju kao dodatnu potvrdu, za koje smo ranije izneli dokaze,saopštio je CarGo.

Odgovore nije dao ni ministar za inovacije Nenad Popović, koji je Yandex.taxi aplikaciju doveo u Srbiju, navode u saopštenju.

Kako su saopštili iz CarGo kompanije, Nenad Popović se ćutanjem i svojim postupcima postavio kao produžena ruka Zorane Mihajlović i umesto da promoviše inovacije očigledno pokazuje da je jedino važan interes određenih lobi grupa. Zbog svega navedenog, nije čudo što je u izveštaju Svetske banke Srbija nazadovala za čak pet mesta na “Duing biznis” listi, na kojoj su rangirane zemlje po lakoći poslovanja.

„Zbog ograničavanja konkurencije, gašenja domaćih kompanija i ćutanja na pitanja koja su od interesa za građane Srbije, pozivamo predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da preispita da li određeni ministri poštuju politiku Vlade i prioritete za koje se zalaže Vlada u cilju reformi i napredovanja zemlje ili su pak odlučili da svoju funkciju koriste samo za zaštitu ličnih interesa i interesa određenih lobi grupa“, ističe se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: OTKAZI, PRIVOĐENJA, PRITVOR: SVEDOČANSTVA LJUDI KOJI NISU ŽELELI DA PREĐU U SNS!

Takođe navode da je CarGo u poslednje dve nedelje dobio više od 250.000 poruka podrške od svojih korisnika i građana, broj vožnji je porastao za 30 odsto na dnevnom nivou, a naša aplikacija je skinuta više od 170.000 puta, što pokazuje da su građani Beograda zadovoljni uslugom koju nude.

PROČITAJTE JOŠ: MRAK: JOŠ JEDNA EMISIJA UKINUTA ZBOG PRITISKA SNS-A!

Ovim putem želimo posebno da zahvalimo građanima Beograda jer nas podržavaju i pozivamo ih da se uključe u našu borbu i pomognu nam da zajedno raskrinkamo taksi kartel koji je monopolizovao uslugu prevoza u Srbiji.

Za razliku od ruske Yandex.taxi kompanije koji plaća porez Holandiji, CarGo je domaća kompanija koja je registrovana u Beogradu i koja redovno izmiruje sve obaveze prema Srbiji, a kojoj se onemogućava dalji rad donošenjem Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju u čijoj izradi su učestvovali samo predstavnici taksi kartela, zaključuje u saopštenju kompanija CarGo.

PROČITAJTE JOŠ: ČIČA TOMINO LEGLO

(izvor: danas.rs)

Comments

comments