Društvo

(FOTO) Beogradski napredni idioti su prevazišli sebe: spomenik Patrijarhu Pavlu izgleda užasno!

Danas je beogradska napredna vlast otkrila u Tašmajdanskom parku spomenik nekadašnjem srpskom patrijarhu Pavlu, koji je preminuo na današnji dan pre devet godina.

PROČITAJTE JOŠ: POVEĆANJE PENZIJA JE LAŽ, NJIHOVA REALNA VREDNOST JE MANJA NEGO RANIJE!

Mada smo navikli da nam Goran Vesić i kompanija priređuju smejurije kada su u pitanju spomenici u glavnom gradu (ko je rekao “glava Jurija Gagarina”?) ovo što smo videli danas nedaleko od Crkve Svetog Marka je prevazišlo sve dosadašnje gluposti! Makar kada je reč o spomenicima.

Nezavisno od toga da li ste vernik ili ne, mislim da se svi možemo složiti da je nekadašnji patrijarh SPC tokom svog života uživao, a i dalje uživa veliki ugled među stanovnicima ove države. Ako se pogleda sa te strane sama ideja o spomeniku posvećenom njemu nije sporna.

PROČITAJTE JOŠ: RADOMIR NIKOLIĆ POSTAVIO SVASTIKU NA MESTO DIREKTORKE JAVNOG PREDUZEĆA!

Ovaj put je sporna realizacija.

Pogledajte samo slike sa otvaranja; priznajemo da nismo stručnjaci za vajarstvo, ali ovo jednostavno izgleda užasno.

Koliko materijala je utrošeno na ovaj spomenik? Gledajući ga, deluje da se na materjalu dosta štedelo. Pritom, zašto skulptura koja treba da predstavlja patrijarha izgleda kao neki komad gvožđa koji se nedefinisano krivi po sredini?!

Prigovora može da bude mnogo, ali zaključak je jedan: SNS je još jednim idiotskim rešenjem nastavio da uništava glavni grad, a ovim spomenikom odaje utisak i da se, s oproštenjem, sprda sa jednim od najvećih duhovnika u novijoj istoriji srpskog naroda.

Tužno i sramotno.

PROČITAJTE JOŠ: NEVEROVATNO: GRAD BEOGRAD OPROSTIO PRIVATNOJ FIRMI DUG OD 640 HILJADA EVRA!

Comments

comments