Društvo

(FOTO): Deo Koridora 10 propao pre otvaranja!

Na samom ulazu na deonicu budućeg Koridora 10 od Niša ka Pirotu, koja još nije ni otvorena, asfalt je popucao, pa krpljen. Na saobraćajnici su sada radnici koji ispituju tlo i saniraju rupe, ali i predstavnici izvođača koji brane pristup i fotografisanje, a ne daju objašnjenje kako su moguća tolika oštećenja na putu koji još nije ni otvoren za saobraćaj.

Između železničkog i mosta na Nišavi, nedaleko od ulaska na Istočni krak Koridora 10 kod Proseka, zakrpe vijugaju preko popucalog asfalta. Skinute su i zaštitne ograde.

PROČITAJTE JOŠ: INCIDENTI NA PROTESTIMA U BORU I KIKINDI

Ovaj deo puta zvanično je završen još 2016. godine, ali njime ne prolaze vozila jer nisu završeni planirani tuneli. Te godine ga je “svečano” obilazio i predsednik, a tada premijer Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Ispod puta, pored reke Nišave, radnici grčkih firmi Akror i Terna, ispituju tlo. Navodno, tlo je krivac za propadanje asfalta. Novinari Južnih vesti nezvanično, od stručnjaka uključenih u izgradnju, saznaju da je problem i u podlozi za asfalt.

Međutim, kako je došlo do ovakvog propusta, ko će za to da snosi posledice i koliko će da oduži otvaranje ovog kraka Koridora 10, zasad nema odgovora iz Koridora Srbije, kojima su novinari uputili pitanja.

Podsetimo, slična situacija, samo neposredno po otvaranju, bila je i na deonici kod Bele Palanke, gde su se pojavile rupe. Zato je na njemu moralo ponovo da se radi, ali to nije bio jedini problem sa Koridorom 10.

PROČUTAJTE JOŠ: DRAŽA PETROVIĆ: OSMI PUTNIK U VLADIČINOM HANU

Izgradnju ove važne saobraćajnice pratili su problemi od probijanja rokova, do obrušavanja potpore u Grdeličkoj klisuri.

Novinarima zabranjivali fotografisanje oštećenog auto-puta, uz opasku “da se paze vozila”

Tek što su novinaru Južnih vesti došli do problematičnog dela auto-puta, iza njih su se parkirala dva crna džipa. Iz onog koji je imao grčke tablice, izašao je muškarac koji je na engleskom branio novinarima da fotografišu.

Rekao je da to “nije javni put, dok se ne otvori i da je to sada gradilište”, te da je zato zabranjen dolazak bez dozvole Koridora Srbije. Takva dozvola nije bila neophodna kada je Vučić sa Orbanom držao konferenciju za novinare na ovom delu auto-puta.

Predstavnik izvođača nije se predstavio, pozvao je telefonom izvesnog Ivana iz stručnog nadzora izgradnje ove saobraćajnice, koji je takođe rekao da je novinarima potrebna dozvola za fotografisanje.

Dok su novinari odlazali, muškarac im je dobacio još i da “paze kada su na gradalištu, da ih vozila koja prolaze ne povrede”.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): DA LI NAM OVO RTS ŠALJE NEKE “TAJNE PORUKE”?!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments