Društvo

(FOTO): DOKLE? Nove rupe na neotvorenoj deonici Koridora 10!

Pukotine i zakrpe slika su još neotvorenog dela Koridora 10 na potezu između Proseka kod Niša i Bancareva. U Koridorima Srbije kažu da su se rupe pojavile još oktobra 2018, ali da je odlučeno da izvođač radova, grčka firma Terna, otpočne sanaciju maja ove godine.

Još grčka Terna nije završila popravku popucalog auto-puta kod Proseka, a već će morati da krpi nove rupe. I to na istoj deonici, samo nekoliko kilometara odatle.

PROČITAJTE JOŠ: SLOBODNA ZONA SE FORMIRA SUTRA POSLE PROTESTNE ŠETNJE

Pukotine u dužini od oko 50 m su se, kažu u Koridorima Srbije, pojavile prošle jeseni.

Razlozi zbog kojih je pohaban put, iako još nije otvoren za saobraćaj će se, dodaju, znati kada se krene u popravku. Troškove će snositi izvođač.

Konstatovano je da se radi o defektu lokalnog karaktera čija sanacija je ograničena na popravku samo jedne trake u dužini od oko 50 m, sve u trošku izvođača. Tačan razlog za ovu pojavu utvrdiće se tokom mera sanacije. Za predmetni sanacioni rad potrebno je do 14 radnih dana – navode u Koridorima.

Očekivani početak radova je, dodaju, sredina maja. Kažu i da planiraju eventualno dodatno ojačanje u tom delu.

Podsetimo, na samom ulazu na deonicu budućeg Koridora 10 od Niša ka Pirotu, koja još nije ni otvorena, asfalt je popucao i već je bio krpljen. Novinari, kojima su iz Terne inače zabranjivali da fotografišu javni put u izgradnju, tamo su zatekli radnike koji su ispitivali tlo.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SUKOB SPECIJALACA ROSU I MEŠTANA ŠTRPCA ZBOG MHE!

U Koridorima Srbije rekli su da su se rupe pojavile još juna 2018. godine, ali da je navodno početkom februara odlučeno da mora da se o trošku izvođača zameni čitava ta deonica dugačka 150 m.

Građevinci koji su želeli da ostanu anonimni smatraju da je za pukotine kriva asfaltna podloga koja je izgrađena od lošeg kamena.

Inače, ovaj deo puta zvanično je završen još 2016. godine, ali njime ne prolaze vozila jer nisu završeni planirani tuneli. Te godine ga je “svečano” obilazio i predsednik, a tada premijer Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI SPADATE U OVU GRUPU? OVO JE POLITIČKI PROFIL PROSEČNOG SRBINA

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments