Politika

(FOTO): Građevinska inspektorka DRŽAVNIM novcem renovira SVOJ STAN!

Bahatosti i bezobrazluku korumpiranih sokobanjskih naprednjaka i njihovih poniznih poslušnika ne vidi se kraj!

Evo primera kako se državnim novcem na suptilan način izvode radovi na adaptaciji privatnih stanova, a sve po sistemu “usluga za uslugu, da ima za sve (odabrane)”.

Pre nekoliko dana, bez trunke srama, a već duže vreme bez trunčice morala, građevinski inženjer Opštinske uprave iz Sokobanje Svetlana Vučić (na slici iznad, u sredini) pohvalila se na društvenim mrežama slikama radova na adaptaciji svog stana.

I ne bi oko toga bilo ništa neobično ni poražavajuće da Svetlani Vučić stan ne adaptiraju radnici i firma koja uveliko gradi Letnju pozornicu na Vrelu u Sokobanji.

I dalje, opet ništa ne bi bilo neobično da Svetlana Vučić nije imenovana da u ime Opštinske uprave iz Sokobanje vrši stručni nadzor na izgradnji te iste Letnje pozornice koju gradi ta ista firma-ZTR GAS OIL kao nosilac posla!

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR MARTINOVIĆ BI VAM LIČNO IZVADIO SVAKI ORGAN, SAMO DA MOŽE!

I ako se normalan, prosečno obrazovan čovek vrati još koji mesec u nazad, u vreme sprovođenja javne nabavke za izgradnju Letnje pozornice i vidi da je u komisiji koja je sprovodila javnu nabavku Svetlana Vučič bila imenovana za člana komsije onda je potpuno jasno da sistem “usluga za uslugu” besprekorno funkcioniše.

Naime, Svetlana Vučić kao član komisije za javnu nabavku radova za izgradnju Letnje pozornice na Vrelu u Sokobanji, čija je obaveza bila da prispele ponude pregleda i kontroliše kao stručno lice, proglasila je neispravnu ponudu grupe ponuđača koju je predvodio ZTR GAS OIL ispravnom. I ako njihova ponuda nije ispunila unapred poznate i zahtevane uslove naručioca, prihvaćena je, a na suptilan način postupak obrazložen time da je naručilac zadovoljan onim što je dobio. Vrednost radova, prava sitnica, 39.462.567,86 dinara!

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO KOŠTA NEEFIKASNO SUDSTVO? ZA 2 GODINE IZ NAŠEG DŽEPA PLAĆENO 60 MILIONA EVRA!

Ista Svetlana Vučić nastavlja da vrši stručni nadzor i kontrolu radova na izgradnji Letnje pozornice, a poverenje joj daje načelnica Opštinske uprave – naručilac radova. Ko će bolje da kontroliše onog kome je svesno, kršeći zakone, pomogao da se dokopa posla za koji nije ispunio uslove?!

Za uzvrat glavni izvođač radova ZTR GAS OIL čiji je direktor Mlađan Milenković, adaptira stan stručnog nadzora Svetlane Vučić. Svi vedri i nasmejani, jer na kraju će zaista biti dovoljno tala za sve njih, odabrane! Red je da ovekoveče uspešno obavljen posao državnim parama.

Ostalo je još naći način za finansiranje naknadnih radova čija će vrednost biti 6.000.000 dinara ali ni to im neće biti veći problem jer stučni nadzor ne krije da je korumpiran čak se time i hvali, potpisaće sve što treba kao i u slučaju neispravne ponude, šefovi lupaju lajkove na društvenim mrežama jer to je u redu ako ima i za njih, a izvođač je lak na ruku…nadoknadiće svima.Napomenuo bih da su čelnici sokobanjskog SNS-a,Vladimir Milovanović i Isidor Krstić upoznati sa svim dešavanjima i da bez njihovog aminovanja ne bi bilo moguće da se sve ovo desi,pogotovo ne bi bilo moguće da dodatni troškovi naknadnih radova koštaju 6.000.000 dinara,a da njih dvojica nisu umešani u sve to.

PROČITAJTE JOŠ: PUKAO SNS-OV JAVNI SERVIS: DNEVNIK RTV PROŠLE NEDELJE NIJE GLEDAO NITI 1 GLEDALAC!

Sistem razrađen i uigran do detalja, a sokobanjci uveliko prepričavaju skro pa isti slučaj iz 2007.godine, kada je Svetlana Vučić vršeći stručni nadzor na rekonstrukciji trotora u Sokobanji tom istom izvođaču ZTR GAS OIL, dobila ključeve od stana koji je, gle čuda, već zreo za adaptaciju, pa je red da ga adaptira ZTR GAS OIL i direktor Mlađan Milenković.

Kompletu spornu odluku vezanu za ovaj slučaj možete videti na slikama u nastavku teksta:

Comments

comments