Društvo

(FOTO) Meštani Rakite nemaju mira: jutros na Staroj planini odjeknula EKSPLOZIJA

Jaka ekspolozija probudila je i uznemirila meštane Rakite i radnike na gradilištu za mini-hidroelektranu jutros oko 7 sati, a kako saznajemo, detonacija se čula iz auspuha bagera koji je krenuo do gradilišta. U policiji kažu da je uviđaj u toku.

PROČITAJTE JOŠ: UPRKOS REŽIMSKIM NAJAVAMA HAOSA: OPOZICIJA PRIPREMA VELIKI SKUP 13. APRILA

Radnici, koji su sinoć došli u Rakitu kako bi nakon zimske pauze nastavili sa radovima na vodozahvatu, svedoče da su nakon detonacije geleri počeli da lete na sve strane.

Rupe od gelera

Krenuli smo bagerom da ga ubacimo u gradilište, čula se jaka detonacija. Nešto je izletelo iz auspuha, ima tragova na zidu magacina – kaže jedan od radnika na gradilištu.

Bager nije bio aktivan preko zime, te su ga radnici vizuelno pregledali i upalili da bi se motor zagrejao, a ubrzo je i odjeknula eksplozija. U trenutku detonacije bila je prisutna i patrola policije koja je u međuvremenu dobila pojačanje, a na teren su izašli i forenzičari iz Pirota.

U pirotskoj policiji potvrđuju da je došlo do ekspolozije, ali nisu mogli da daju više informacija.

PROČITAJTE JOŠ: KOLIKO MAGNETNIH REZONANCI SMO MOGLI DA KUPIMO DO SADA: ZLATIBOR LONČAR I RTS TELETON

Istraga je u toku, bićete obavešteni – kratko su poručili u policiji.

Nakon eksplozije, radnici su nastavili sa radovima na vodozahvatu za MHE, a bager je uz oštećenje auspuha stigao do gradilišta.

Šef gradilišta Igor Živković kaže da radnici rade konstantno pod pretnjama, da je do sada zapaljena kamp kućica koja je služila kao magacin, a desio se i slučaj bombe u selu.

Postavlja se pitanje šta je još potrebno da se desi pa da vinovnici i organizatori budu procesuirani? Pogledajte samo dokle je doveo govor mržnje. Stradaće neko nevin ko je došao ovde da zaradi svoju platu. Ne razumem dokle će to da ide. Imamo sve potrebne dozvole za rad, ali i dalje nas deo meštana sabotira – kaže Živković.

Meštani sela kažu da su čuli jaku eksploziju i da su nakon dolaska na lice mesta primetili da bager stoji nasred puta koji vodi za selo, ali da ne znaju šta se tačno desilo.

Podsetimo, krajem oktobra prošle godine u blizini gradilišta pronađena je ručna bomba, a početkom godine izgorela je kamp prikolica koja je služila kao magacin.

PROČITAJTE JOŠ: SA STUDENTIMA NA PROTEST

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments