Politika

(FOTO) NE KRIJE – Ministar Stefanović javno podržava kriminalce

Sprega između kriminala i države nažalost u Srbiji nije ništa novo, došlo je do te mere se između “kriminala” i “države” prosto može postaviti znak jednakosti.

Još uvek je nažalost aktuelan čuveni citat dr. Zorana Đinđića “Svaka država ima neku svoju mafiju. Jedino u Srbiji mafija ima državu.”

Ministar policije koji javno ruča sa jednim od najvećih narko dilera na ovim prostorima, vladajuća stranka koja u svojim redovima ima osuđivane kriminalce, sve je to nešto na šta smo nažalost itekako navikli.

Danas se na takve pojave retko ko i uzbuđuje te među narodom prolazi itekako nezapaženo. Sada smo svedoci da se aktuelni ministar policije i visoki funkcioner Srpske Napredne Stranke u javnosti slika, pa čak i hvali prisustvom dvoje prevaranata koji za svoje mutne radnje oko preprodaje stanova nisu ni odgovarali.

Na slici sa doktorom Stefanovićem je Lana Đurašković itekako poznata javnosti koja je sa partnerom Sašom Savićem prevarila na desetine građana ubeđujući ih da imaju uticaj na sam državni vrh!

Podsetimo, Kurir je prošle godine izveštavao o prevari sa stanovima u beogradskom naselju Mirijevo, koje nisu završene, a gradilište je zapušteno.

Preduzeće „SL nekretnine i adaptacije“, čiji je direktor Svjetlana Đurašković, blokirano je više od 1.000 dana na iznos od 32.844.894 dinara, pokazuju podaci Narodne banke Srbije.

– Potpuno nesmetano varaju ljude za stanove, od kojih su neke prodali i po dva puta. Na desetine građevinskih preduzeća i firmi je prevareno, izgradnja stoji, protiv njih je podneto nekoliko krivičnih prijava za prevare. Čak su bili agresivni, pa su džipovima dolazili i pretili ljudima – kaže naš sagovornik, inače vlasnik placa koji upravo pokušava da raskine ugovor sa ovim, u najmanju ruku, problamatičnim parom.

Pojedini prevareni građani žalili su se da su im Đuraškovićeva i Savić pretili.

– Rekli su nam će nas prijaviti policiji za iznudu ako nastavimo da ih zovemo da nam vrate pare koje smo im dali za neizgrađene stanove – ispričali su naši sagovornici. Jedna od oštećenih kupaca podnela je čak i krivičnu prijavu u OUP Čukarica zbog pretnji.

FOTO: KURIR
 Danas je naravno ceo slučaj “gurnut pod tepih” a dvoje kriminalaca i dalje uživaju itekako veliku podršku vrha vlasti.
Jer rekli bi neki u Srbiji, članska karta SNS-a – dozvola za kriminal.

Comments

comments