Društvo

(FOTO) NEVEROVATNO: Autobus se raspada – a pogledajte kako su to rešili

Novosađanka Dragana S. prošlog petka je, oko sedam časova ujutru, išla na posao “osmicom” od Novog naselja ka Limanu u Novom Sadu, kada je primetila da je polomljeni unutrašnji deo krova autobusa prilepljen – selotejp trakom!

Ova Novosađanka za 021 kaže da je teško poverovati da se ovakva vozila nalaze u redovnoj vožnji.

– Pod utiskom sam stanja busa na liniji osam koji je saobraćao u 7:14 sa Naselja. Delovi su bukvalno prelepljeni – navodi Dragana S.

Novi Sad, autobus zalepljen selotejpomFOTO: 021.RS / PRIVATNA ARHIVA
Novi Sad, autobus zalepljen selotejpom

U GSP-u za portal 021.rs nisu potvrdili da je ovaj autobus rashodovan, što znači da se i dalje nalazi na ulicama grada, u saobraćaju. U preduzeću naglašavaju da je vozni park GSP-a star oko 14 godina.

– Uz pomoć Grada Novog Sada intenzivno se radi na obnovi voznog parka. Ukoliko rebalansom gradskog budžeta preduzeću budu odobrena dodatna sredstva za kapitalne investicije, ta brojka će biti znatno veća. Kako nova vozila budu pristizala u preduzeće, iz saobraćaja će biti isključivani autobusi iz starije grupe vozila – kažu u GSP za portal 021.

Novosadska FOTO: 021.RS / PRIVATNA ARHIVA
Novosadska “osmica”

GSP upravo završava tender za kupovinu 13 novih solo autobusa, kao i osam midi autobusa. Ovi autobusi kao pogon imaće prirodni gas, o čemu je 021 ranije pisao.

Prethodno je najavljeno da se može očekivati kupovina ukupno 50 autobusa ove godine.

(Izvor: Blic)

Comments

comments