Društvo

(FOTO): Ovo što vidite da izlazi iz TENT-a u Obrenovcu nikako ne može da bude dobro…

Fotofrafije koje su se pojavile na društvenim mrežama govore da je građanima Obrenovca i okoline, (a sve ovo važi i za Beograd koji nije mnogo daleko) ugroženo zdravlje. Jer, kako drugačije da protumačimo ovu sliku?

PROČITAJTE JOŠ: UVEĆANJE PENZIJA JE ZAPRAVO NOVA VUČIĆEVA OTIMAČINA, EVO I ZAŠTO

Ovo je snimljeno juče u A Bloku Termoelektrane “Nikola Tesla” u Obrenovcu. Ne znamo šta je uzrok i šta sve sadrži ova materija koja se ispuštva u vazduh (jer ovo sigurno nije dim), ali nam stvara razlog za brigu.

Šta je tačno ovo što izlazi? Koliko ugrožava ljudske živote? Koliki je radijus kretanja ove mase, tj. koliko daleko od TENT-a ovo može da ide i potencijalno ugrozi ljude?

Ovo su samo neka od pitanja na koje bi vredelo neko da odgovori. Pre svih, Ministarstvo za zaštitu životne sredine (da li je Goran Trivan živ? ili je možda i dalje negde na plaćenom godišnjem odmoru) a posle ovog ministarstva bi mogao da se oglasi i EPS, koji je odgovoran za rad ovih termoelektrana.

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆ ODMAH DA PODNESE OSTAVKU, DOVEO JE VELIKI BROJ PORODILJA U OČAJAN POLOŽAJ

Mada, kada se setimo da je direktor EPS-a Milorad Grčić došao na to mesto sa kvalifikacijama vlasnika pečeranje, možda i ne treba da se čudimo. Čovek malo jače založio roštilj i otud ovoliko dima…

Šalu na stranu, ovakve slike su dokaz da živimo u jako zagađenoj sredini i da država ne čini ništa da to spreči ili da popravi situaciju.

Zagađenje je svuda oko nas.

https://twitter.com/muki68/status/1040548517436182529

PROČITAJTE JOŠ: NOTARI: PARADRŽAVNI BIZNIS ZA OTIMANJE PARA GRAĐANIMA

Comments

comments