Društvo

(FOTO): Pogledajte kako je izgledalo današnje okupljanje i blokada Trga republike

Predstavnici Saveza za Srbiju su nešto posle 12 sati akcijom nazvanom “Odbrana Beograda” ponovo zaustavili radove na Trgu Republike.

Organizator gerilske akcije, predsednik opštine Marko Bastać, poručio je da se radi o “oslobađanju” Trga Republike, budući da su radovi, kako ih on vidi, štetni za ceo Beograd, da uništavaju staro jezgro grada i da izazivaju saobraćajni kolaps.

PROČITAJTE JOŠ: “VLAST SPREMALA INCIDENTE, MILAN RADOIČIĆ BIO SA 30 LJUDI”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručuje da svaka blokada istovremeno podrazumeva i produžavanje radova, čiji završetak je najavljen za prvi septembar.

“Ja bih sada pozvao sve ljude da opkolimo mehanizaciju”, rekao je Bastać.

Na poziv predsednika opštine, formiran je živi zid, mašine na Trgu republike su ponovo utihnule – na jedan dan, a radnici su gradilište ustupili građanima.

“Mi ne možemo da živimo ovde u centru grada, ne možemo da izađemo, ne možemo kola gde da parkiramo, ne možemo da ulazimo u naše zgrade”, “Mi živimo na Topličinom vencu, znači onemogućeni smo, evo ja ne mogu svog unuka na primer da odvedem na neke sportske aktivnosti”, “Nedopustivo je da se na ovaj način vrši nasije nad gradom Beogradom, nad njegovim građanima, nad saobraćajem i nad životom sviju nas”, rekli su okupljeni građani za N1.

PROČITAJTE JOŠ: SLOBODA MEDIJA: SRBIJA PALA ZA 14 MESTA U ODNOSU NA PROŠLU GODINU

Okupljeni oko predsednika opštine, zahtevaju trenutnu obustavu radova, razgovor sa gradonačelnikom i, kako kaže Bastać, “hitno razrešenje Gorana Vesića”.

Jer upravo drugog čoveka grada vide kao prvog odgovornog za, njihovim rečima, “pljačku i uništavanje” Beograda.

“Kada bi Goran Vesić štampao sva svoja nedela koja čini ja mislim da bi on bio proglašen za Nobelovca. Od kad je konjska zaprega vozila ovde u Beogradu tramvaj nikad se prevozna vozila nisu okretala na Terazijama. To smo sada doživeli sa Vesićem”, rekao je novinar Srđan Škoro.

Drugi čovek grada, pak, tvrdi da je sve što se radi u interesu svih Beograđana i da svaka blokada istovremeno znači i produžetak radova.

“Produžava radove, ali radove koje ponavljam niko nikada nije ni jednog trenutka tražio, osim onih koji su odlučili da unište duh ovog grada”, kaže Bastać.

Što će, tvrdi Bastać, pokazati i opštinski referendum koji namerava da raspiše, a na kom će građani moći da se izjasne da li podržavaju radove u centru Beograda – uključujući i izgradnju gondole na Kalemegdanu.

PROČITAJTE JOŠ: MARKO ĐURIĆ I ALO CRTAJU METU SRPSKOJ POLITIČARKI NA KIM!

(izvor: N1)

Comments

comments