Društvo

(FOTO) Pretučen jedan od organizatora protesta #1od5miliona

Demokratska stranka saopštila je danas da je Dalibor Stanojević, odbornik DS i jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u Knjaževcu “brutalno pretučen tokom proslave dana Opštine”. Njega su, kako kažu, pretukli predsednik Opštine Milan Đokić i dvojica saradnika naočigled nekoliko svedoka.

DS: Pretučen jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona" u Knjaževcu

Loading…

Stanojević za N1 tvrdi da ne zna zašto je do toga došlo, a da je nakon njegove prepirke sa jednim članom Opštinskog veća, predsednik opštine prišao i udario ga, nakon čega je izgubio svest.

“Napadnut sam od strane predsednika opštine Knjaževac Milana Đokića Krake, i nekog nepoznatog lica. Neko me od njih udario i ja sam pao i izgubio svest, i onda su me još par puta udarili. Po podlivima na telu i leđima, više je udaraca bilo”, objasnio je Stanojević.

Dodao je i da je napadu prethodila verbalna prepirka koju je imao sa jednim članom Opštinskog veća. “Onda su oni prišli i desilo se to šta se desilo”, kazao je Stanojević.

Slučaj će, kaže, prijaviti policiji.

“Demokratska stranka s najdubljim gnušanjem osuđuje fizičko i verbalno nasilje koje se sprovodi nad građanima, bezrazložno i nekažnjivo. Zahtevamo hitnu istragu i procesuiranja svih lica koja pesnicama, ogoljenom silom i primitivizmom žele nametnuti pravila i ponašanje koja odudaraju od civilizacijskih, ljudskih i demokratskih normi”, navodi se u saopštenju DS.

Dodaju i da “krvave kragne političkih neistomišljenika postaju obeležje i vidljiv znak politike režima”.

To se, rekli su, mora zaustaviti.

SzS: Vlast nastavlja s nasiljem nad neistomišljenicima

Savez za Srbiju (SzS) zatražio je od nadležnih hitnu reakciju povodom prebijanja Dalibora Stanojevića u Knjaževcu i naveo da vlast nastavlja sa nasiljem nad neistomišljenicima.

SzS je naveo da je Stanojević prebijen juče na proslavi Dana opštine “od predsednikа opštine Knjаževаc Milаnа Djokićа iz Srpske napredne stranke (SNS), izvesnog Bаnetа Bicepsа, lokаlnog kriminаlcа i drugih licа, dok su predsedniku odborа Dveri u tom mestu Sаši Ilijiću upućene pretnje”.

“Nаkon rаzbijene glаve Borkа Stefаnovićа, pаljenjа kuće novinаrа Milаnа Jovаnovićа, prebijаnjа orgаnizаtorа protestа ‘Jedan od pet milionа’ u kаbinetu predsednikа opštine Žitorаdjа i drugih slučаjevа nаsiljа, nаstаvljаju se ove nenormаlne scene u opštinаmа širom Srbije čiji su аkteri funkcioneri SNS-a i njihovi bаtinаši”, navodi se u saopštenju.

SzS je naveo da nаkon skoro šest meseci protestа nа ulicаmа širom Srbije, umesto dijаlogа i pokušаjа dа se “smire tenzije i unormаli situаcijа, aktuelna neodgovornа vlаst nаstаvljа sа nаsiljem nаd neistomišljenicimа”.

“Pozivаmo nаdležne dа hitno reаguju i kаzne počinioce i pozivаmo vlаst dа prestаne dа podržаvа i štiti nаsilnike”, navedeno je u saopštenju.

Asocijacija slobodnih odbornika: Zemlja krvavih košulja

Asocijacija slobodnih odbornika osudila je napad na Stanojevića i poručila inspiratorima, organizatorima i počiniocima tog napada da ih neće uplašiti.

Asocijacija je navela da je nasilje koje se “već sedam godina projektuje sa samog vrha vlasti, Srbiju pretvorilo u zemlju krvavih košulja”.

“Poručujemo inspiratorima, organizatorima i počiniocima svih ovakvih zločina da nas neće uplašiti, a građanima obećavamo da će svi oni odgovarati, ne samo politički, već i sudski za sva svoja nedela. Srbija će biti slobodna tek kada ovakve pojave iskorenimo, a sve koji su u njima učestvovali, lustriramo”, navodi se u saopštenju Asocijacije koja okuplja više od 700 odbornika iz cele Srbije i koja je osnovana u februaru.

(Izvor: N1)

Comments

comments