Društvo

(FOTO): Saobraćajnice kod “Lidla” plaća Grad Beograd a posao dobila – firma Milutina Folića!

U pauzama od divlje gradnje, provoda sa starletama i uništavanja zelenih površina, gradski arhitekta Milutin Folić voli da pobedi i na nekom nameštenom konkursu u Beogradu!

Poslednji u nizu skandala u koji je uključen inače po skandalima poznati Folić je izrada pristupnih saobraćajnica za novi hipermarket “Lidl” koji se gradi na beogradskoj Trošarini. Za naše čitaoce koji možda ne znaju, reč je o delu opštine Voždovac, nedaleko od naselja Stepa Stepanović.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆEVO SMEŽURANO M*DO – VOJISLAV ŠEŠELJ

Kako možete videti na slici ispod, na obaveznoj tabli koja se nalazi na svakom gradilištu, stoji koji je naručilac ovog posla. U toj rubrici piše Grad Beograd i to nije iznenađenje: obično kada dolazi neka strana firma u Srbiju, lokalna samouprava na čijoj se teritoriji gradi novi objekat obezbedi zemiljište i plati pravljenje pristupnih saobraćanija i ostale infrastrukture. Tako je, na primer, bilo i sa IKEOM, ali i sa drugim sličnim projektima.

Međutim, sada dolazimo do zanimljivog momenta: u rubrici “tehnička dokumentacija” stoji ime firme “Folic architects”, sa adresom Strahinjića Bana 11, u nadaleko čuvenoj “silikonskoj dolini” grada Beograda. Odgovorno lice u ovoj firmi je Branislav Folić, brat gradskog arhitekte Milutina Folića, inače i sam osnivač ove firme koja je sa radom počela 2008. godine.

PROČITAJTE JOŠ: POLJOPRIVREDNICI BLOKIRAJU PUTEVE, PROSVETARI NAJAVILI TALAS ŠTRAJKOVA U SEPTEMBRU

 

Na uvećanom delu slike možete jasno videti da je posao izrade “tehničke dokumentacije” (laički rečeno, pravljene nacrta i projektovanje čitavog posla) uradila Folićeva firma.

 

Koliko je od čitavog ovog posla “dobar” sadašnji gradski arhitekta – možemo samo da nagađamo.

Ipak, ne moramo da nagađamo da će Folićeva zloupotreba položaja da se nastavi, pošto već iza sebe ima dosta primera uništavanja našeg glavnog grada, a o jednom od tih primera je Gerila prva pisala. Podsećamo, tada je gradski arhitekta potpuno uništio zelenu površinu da bi napravio parking za svoju kafanu.

PROČITAJTE JOŠ: ANDREJ VUČIĆ JE STVARNI GRADONAČELNIK NOVOG SADA I NALOŽIO JE SVOM POTRČKU VUČEVIĆU DA SRUŠI SPENS!

Comments

comments