Društvo

(FOTO) SMEJURIJA: Svečano otvorili gasovod, a spisak ulica gde će biti priključci JOŠ NIJE POZNAT

Uz prisustvo članova i funkcionera pretežno SNS-a, predsednik opštine, Dragoljub Simonović, izvršni direktor distributivnog sistema JP „Srbija gas“, Milan Zdravković, direktor Milenijum tima, Stojan Vujko i odgovorno lice ispred izvođača radova iz Milenijum tima, Nenad Đapić svečano su paljenjem baklje, navodno, pustili u rad prvu etapu distributivne gasovodne mreže u naselju Vrčin.

Naime, predsednik GO Grocka Dragoljub Simonović je upalio plamenik koji je navodno prikačen na puštenu gasovodnu mrežu u Vrčinu.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ZATO SI TI SREĆAN, MISLIŠ DA ĆE ONE….EEEEEE! VUČIĆEV KRETENSKI GOVOR O ŽENAMA NAS JE OSTAVIO BEZ TEKSTA!

Naknadnim utvrđivanjem nismo uspeli da zaključimo na kojem mestu je plamenik bio „prikačen“ na gasnu mrežu, a obilaskom Vrčina nakon svečanog otvaranja zatekli smo situaciju takvu da se postavlja pitanje kako je uopšte gasna mreža puštena u rad kada još nisu urađene sve podstanice ili su pak gasna creva slabo ukopana.

Što se tiče nadležnih, slika je mnogo jasnija jer prema njima u Vrčinu je puštena gasovodna mreža duga 30 kilometra, ali će se tek naredne nedelje znati ulice koje se mogu priključiti.

Утоку наредне недеље биће објављен списак улица у којима је могуће приључење на гасоводну мрежу. Више на: http://www.grocka.rs/prvih-30-kilometara-gasovodne-mreze-u-vrcinu-pusteno-u-rad/

Posted by Грочански Гласник on Wednesday, October 17, 2018

-Čast mi je da uz prisustvo predstavnika Srbijagasa danas pustimo u promet gasnu mrežu u Vrčinu, teritorijalno najvećem naselju naše opštine. Važno je da napomenem da je mreža postavljena na celom južnom i centralnom delu opštine, ostale su da se urade podstanice. Već sledeće godine očekujemo da se pusti i južni deo opštine, dok za severni deo čekamo završetak planova detaljne regulacije. Danas u Vrčinu puštamo 30 kilometara nove mreže koja je dobila upotrebnu dozvolu. Od danas pa na dalje građani mogu ući u proces priključenja na mrežu. Na kritike za kašnjenje sa radovima, moram da kažem da je uzrok tome nedostatak urbanističkih planova, po kojima se radi, i da bi sve išlo legalnim putem, trebalo je mnogo više vremena. Ostatak Vrčina očekujemo da se pusti do kraja godine, a Grocka sa jugom do proleća 2020. godine. Za sever pripremamo dokumentaciju kako bi se radovi ubrzali. Takođe radimo plan investicija kako bi se u jednom ciklusu uradila i kanalizacija i vodovod i time ćemo sprečiti da se ulice seku i buše više puta i time povećavali troškove, rekao je povodom otvaranja gasovodne mreže predsednik GO Grocka, Dragoljub Simonović.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE LAKO BEZ NAMEŠTENIH PITANJA: KAKO JE ANA BRNABIĆ OPET ISPALA GLUPA

CENA PRIKLJUČKA OKO 830 evra!

Kako je saopšteno, cena priključka domaćinstva sa objektima do 150 kvadrata iznosiće oko 98 000 dinara (830 evra) a ovaj iznos neće moći da se plaća u više mesečnih rata. U to se podrazumeva kućni regulaciono merni sat sa meračem i instalacije od distributivne mreže do mernog sata.

Kako je navedeno iz Info službe GO Grocka, važno je napomenuti da je prva varijanta bila da građani finansiraju instalacije od primarne mreže sa projektom što bi cenu dupliralo, ali je zalaganjem lokalne samouprave taj deo radova preuzeo JP Srbijagas. U Mesnoj zajednici u Vrčinu će uskoro biti postavljeno lice koje će biti zaduženo da pruži sve potrebne informacije građanima a vezano je za priključenje na mrežu. U toku naredne nedelje biće objavljen i spisak ulica u kojima je moguće priključiti se na gasovodnu mreže. Očekuje se da se druga etapa u Vrčinu pusti do kraja godine, zatim naselje Grocka naredne godine. Mreža u Grockoj je skoro gotova, ostale su da se izrade podstanice i pojedini kraci.

-Jako nam je drago da smo u mogućnosti da pozovemo građane Vrčina da se priključe na distributivni sistem. Garantujemo da će se po maksimalno povoljnim uslovima stabilno snadbevati gasom. Iako su naše želje da budemo brži, sigurnost i tehnička bezbednost mreže je na prvom mestu. Nadam se da ćemo se i u drugim mestima Grocke uskoro okupiti ovim povodom. Za sve informacije građanima koji žele da se priljkuče pripremili smo informacione formulare koje možete dobiti u prostorijama opštine Grocka.“ Rekao je izvršni direktor, Milan Zdravković.

SUMNJIVA GASIFIKACIJA

Podsetimo se, redakcije Insajdera kao i našeg portala su u više navrata pisali o gasifikaciji GO Grocka gde je utvrđeno da je plaćeno 16,5 miliona evra privatnom izvođaču za poslove koje nisu završeni. Toliko je para dao „Milenijum timu“ od investicije vredne 16,5 miliona evra, koja je trebala da se završi decembra 2014. godine. Iako je urađeno manje samo 110 od ugovorenih 590 mreže. Naime, ako je posao vredan 29 miliona, a „Milenijum“ je završio manje od petine posla, oni su trebali da budu isplaćeni sa nešto više od pet miliona evra. Sve preko toga je bačen novac. Sudeći po svemu, on bi isplatio i ostatak od 13 miliona, ali ga je u tome zaustavilo nekoliko članova Nadzornog odbora, koji su u Aprilu 2015. godine, pet meseci nakon što je projekat trebao da bude završen, zatražili da se plaćanje zaustavi jer radovi uveliko kasne. Oni su uradili analizu realizacije ugovora.

A sve je počelo 2012.godine kada je pompeznim potpisivanjem ugovora između tadašnjeg i sadašnjeg predsednika GO Grocka Dragoljuba Simonovića, „Milenijum tima“ kao izvođača radova i „Srbijagasa“ najavljen posao veka. Dobro upućeni kažu da to može biti samo posao veka za prvog čoveka Grocke Simonovića, čije je naselje Vrčin jedino i dobilo gas.

PROČITAJTE JOŠ: MALI PLATIO 200 HILJADA I TUŽILAŠTVO OBUSTAVILO SVE POSTUPKE PROTIV NJEGA!

(izvor: Žig Info / Željko Matorčević)

Comments

comments