Društvo

(FOTO): SNS brigade pristižu u Beograd, najviše autobusa iz Niša i Kruševca

U više gradova širom zemlje u organizaciju putovanja u Beograd na doček ruskog predsednika Vladimira Putina uključili su se i organi lokalne samouprave i opštinski odbori vladajućih stranaka.

Zvanično, doček predsednika Rusije ispred Hrama svetog Save u Beogradu organizuje Udruženje „Centar za razvoj Beograda“.

Građani Niša će organizovano, sa najmanje 50 autobusa, otići u Beograd na doček Putina, saznaje agencija Beta iz više izvora, a organizovano će krenuti i članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke iz svih opština na području Nišavskog upravnog okruga, ali i zaposleni u tamošnjim javnim preduzećima i ustanovama.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ŠTA DA URADITE KADA VAM U BANCI UVALE DINA KARTICU?!

Odbornik opozicione odborničke grupe „Niška inicijativa“ Srđan Nonić rekao je da su se toj odborničkoj grupi proteklih dana javile brojne Nišlije zaposlene u gradskim opštinama, javnim preduzećima i ustanovama, žaleći se na obavezu da idu u glavni grad na doček Putina.

„Svi mesni i opštinski odbori SNS-a dobili su kvote koje moraju da ispune, a kvote postoje i za javna preduzeća i ustanove. Na spiskovima onih koji moraju sutra da idu u Beograd nalaze se pre svega lica koja su zaposlena na privremenim i povremenim poslovima“, rekao je Nonić.

Prema njegovim rečima, među onima koji će sutra poslati svoje radnike nalaze se između ostalih i niška Gradska uprava, vodovod, predškolska ustanova „Pčelica“, Direkcija za javni prevoz, ali i Dom zdravlja.

Gradski odbor SNS pozivao je građane Vranja nekoliko dana pred dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina da se jave tom odboru ukoliko žele da putuju u Beograd.

Poziv građanima bio je upućen preko lokalnih medija a svako ko je bio zainteresovan mogao je da se, za besplatan i organizovan prevoz iz Vranja, javi na broj telefona koji je u ovom pozivu objavljen.

Iz Kruševca je tokom prepodneva, prema nezvaničnim informacijama, put Beograda, na doček Putina krenulo 50-tak autobusa a odbor Levice Srbije iz tog grada saopštio je da je dobio brojne pozive i poruke od prosvetnih radnika iz Kruševca kao i zaposlenih u javnim ustanovama i preduzećima u tom gradu koji su se žalili da njihove kolege prave spiskove za odlazak u Beograd uz „dobronamerni savet“ da bi trebalo da se upišu i krenu na put.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): VULIN NASTAVLJA DA SE BLAMIRA: NE ZNA NI KOJI GOVOR TREBA DA PROČITA!

Kruševačka Levica je u saopštenju upitala nadležne ko organizuje odlazak zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama i prosveti u Beograd, po kom osnovu i u čijoj organizaciji oni „dobrovoljno“ treba da putuju tog dana u vreme svog radnog vremena te po čijem nalogu.

Na doček Putina iz Čačka u Beograd krenuće oko 20 autobusa a iz Vršca je planirano 11 autobusa. Šest autobusa krenulo je iz Lučana a među putnicima su radnici vojne fabrike „Milan Blagojević“ iz Lučana, zaposleni u opštinskoj upravi i u javnim preduzećima.

Načelnica Šumadijskog upravnog okruga i funkcioner Srpske napredne stranke Biljana Stošić Ilić rekla je da se u Kragujevcu narod sam organizovao za odlazak u Beograd na skup na kojem će govoriti Putin.

Ona je agenciji Beta rekla da svi koji žele mogu da idu za Beograd kao i da je taj odlazak „spontan i na dobrovoljnoj osnovi“.

PROČITAJTE JOŠ: MARKO ĐURIĆ NE ŽELI NI DA SASLUŠA 10 PREVARENIH SRBA SA KOSOVA I METOHIJE!

I funkcioner SPS-a u Kragujevcu i član Gradskog veća Zoran Prokić je rekao je odlazak građana u Beograd spontan i da se SPS nije uključivao u organizaciju.

U Informativnoj službi grada Kragujevca je Beti rečeno da grad Kragujevac ne organizuje odlazak građana za Beograd iako je, kako kažu, bilo poziva zainteresovanih gradjana.

Uprkos tome, gradjani Kragujevca okupili su se kod Lidla odakle u podne kreće 20 autobusa za Beograd na skup povodom dolaska predsednika Rusije Vladmira Putina.

Predsednik Skupštine Kragujevca Miroslav Petrašinović rekao je agenciji Beta da su se građani spontano organizovali i da ko god je hteo mogao je da se prijavi da ide za Beograd.

Upitan da li će se voditi kao da su na radnom mestu oni koji su zaposleni u javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi a koji su pošli na skup, Petrašinović je kazao da su oni uzeli dan od godišnjeg odmora.

I oko 200 građana Novog Pazara prisustvovaće dočeku organizovanom u Beogradu u čast predsednika Rusije Vladimira Putina, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Taj radio je saznao da je među Novopazarcima koji će dočekati Putina najviše zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, i oni su zbog toga dobili slobodan dan.

Kragujevac

Predstavnici Srpske napredne stranke pozivaju pristalice i putem društvenih mreža da dočekaju Putina i „šetaju za pristojnu i normalnu Srbiju koja ume da ceni prijatelje“.

Više o svemu pročitajte u tekstu koji smo objavili nešto ranije danas.

(izvor: danas.rs)

Comments

comments