Društvo

(FOTO): SNS po nalogu Andreja Vučića pokušava da otme Bukovičku banju!

Danas su se javili zabrinuti građani Aranđelovca. U neposrednoj blizini njihovog grada nalazi se nadaleko čuvena Bukovička banja. Ovo javno dobro sada pokušava da otuđi SNS. I to po želji i nalogu nadaleko čuvenog (po zlu, naravno) Andreja Vučića.

Evo šta kažu zabrinuti Aranđelovčani u pismu koje su nam poslali:

Šaljemo vam priču i dokument kako je propala privatizacija hotela u Bukovičkoj banji u Aranđelovcu, a sve u cilju kako bi je kupili funkcioneri SNS-a, poslanik Milosav Milojević i predsednik opštine Bojan Radović.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): “PREDSEDNIK TREBA DA BUDE U ČITANKAMA”

7. septembra 2012. godine na javnoj licitaciji prodati su hoteli Staro zdanje, “Šumadija”, restoran “Arkade”, otvoreni bazena i dva pomoćna objekta koji se nalaze u parku Bukovička banja u Aranđelovcu. Ove objekte kupio je Miroljub Aleksić vlasnik hotela Izvor u Aranđelovcu koji je ranije privatizovan.

Pošto se objekti nalaze na području Spomenika parka ” Bukovička banja” investitor “Staro zdanje” DOO dostavio je Ministarstvu poljoprivrede i zaštite živote sredine zahtev da se površina gde su objekti izuzme iz granice Spomenika prirode “Parka Bukovička banja” kako bi moglo da dođe do radova na hotelima.

Ministarstvo je odobrilo ovaj zahtev, i prosledilo je odluku rukovodstvu opštine Aranđelovac.

Ova odluka je morala da prođe kroz plan detaljne regulacije u Aranđelovcu i da se usvoji na skupštini opštine Aranđelovac, međutim predsednik opštine Bojan Radović odbijao je da ovo pitanje stavi kao temu SO Aranđelovac.

Nakon šest godina razvlačenja sa investitorom kojem je bila potrebna odluka da krene sa radovima, on je na kraju raskinuo privatizaciju, i čitava banja odlazi u stečaj.

Nova licitacija nije još održana, a pošto su na prvoj licitaciji hoteli prodati za 738.800. evra, zbog stečajnog postupka, suma za koju će biti prodati objekti sada je duplo manja.

Predsednik opštine, pošto je raskinuta privatizacija nije tražio da se objekti i tri hektara zemlje na kojima se oni nalaze vrate u granice Spomenika prirode “Parka Bukovička banja.

Odluka o potvrdi o izuzimanju iz zaštite ovih objekata nije donesena, i logično je da ako je privatizacija razkinuta predsednik brže bolje vrati zemljište i objekte pod zaštitu, jer se neprekidno u javnosti busao u prsa da je to razlog zašto odluka Ministarstva nije potvrdio u skupštini kroz PDR odnosno Plan detaljne regulacije.

PROČITAJTE JOŠ: VIC DANA: VUČIĆ SE BORI ZA SLOBODU MEDIJA!

Ovih dana stigao je dopis da će čitava Bukovička banja (na slici ispod) doći u vlasništvo Republike Srbije a zatim će čitava biti privatizovana, i to je zapravo razlog, zašto predsednik opštine nije hteo da donese odluku u skupštini.

Investitor je oteran, a privatizaciju će obaviti fiktivna firma, koja će otkupiti čitavu Bukovičku banju u Aranđelovac, a pravi vlasnici će biti poslanik SNS-a Milosav Milojević i predsednik opštine Bojan Radović, koji sve ovo rade po blagoslovu i želji Andreja Vučića.

PROČITAJTE JOŠ: MINISTRE, ZAŠTO NE KAZNITE I NASTAVNICU KOJA JE VODILA ĐAKE U CECINU KUĆU?!

(izvor: koreni.rs)

Comments

comments