Politika

(FOTO): Srpska lista u petak organizuje kontramiting u Kosovskoj Mitrovici?!

Od kada se pojavila i bila potvrđena vest da će se protestima “1 od 5 miliona” ove subote priključiti i Kosovska Mitrovica, počele su da stižu pretnje organizatorima, o čemu je naš portal prvi pisao.

Pored ovih pretnji preko društvenih mreža, primetna je i panika u redovima takozvane Srpske liste, lokalne filijale SNS-a i koalicionog partnera u vlasti Ramuša Haradinaja.

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZATORI “1 OD 5 MILIONA” U KM PORUČILI ĐURIĆU: AKO NAM SE DESI NEŠTO LOŠE, ODGOVORAN SI TI!

Uglavnom posle niza nemuštih nastupa i saopšenja o protestu koji će se održati u subotu (i koji će, nadamo se, proći bez ikakvih problema), sada se na društvenim mrežama pojavio poziv na nekakav miting u petak, tačno u podne u Kosovskoj Mitrovici. Sa već čuvenom i zlokobnom naznakom “radna obaveza”.

Da li će doći sutra u podne od ovog skupa u KM ili neće – ostaje da se vidi. Pretpostavljamo da iza ovog poziva stoji Srpska lista, jer ko bi drugi mogao na severu Kosmeta da organizuje ovako nešto?

Takođe, da ne bude zabune zašto smo ovaj skup u naslovu nazvali kontramitingom: očigledno da nije zakazan za isto vreme kada i protest “1 od 5 miliona”, što je donekle utešno, ovi iz Srpske liste valjda nisu toliko baš nenormalni (bar se nadamo). Međutim, očigledno je da ovo svojevrsno okupljanje da bi se pokazalo “ko je jači” i “koga ima više”. A takve ciljeve uglavnom imaju kontramitinzi.

PROČITAJTE JOŠ: ŠARČEVIĆEVO VREĐANJE PROFESORA NE SME DA PROĐE NEKAŽNJENO!

Sećate se Hrama i dočeka Putina? To je bio neuspešan kontramiting, pošto se više ljudi okupilo veče pre u šetnji za Olivera (bez dovljačenja autobusima iz cele zemlje).

Dakle, kao što rekosmo: nadamo se da će skup u subotu proći bez incidenata i da će se na njemu pojaviti što veći broj hrabrih građana Kosovske Mitrovice. A što se tiče ovog skupa koji je zakazan za sutra u podne – najviše bismo voleli da se ni ne održi…

PROČITAJTE JOŠ: AUTOGOL: AUTO ZA KOJI FILIPOVIĆ TVRDI DA GA JE UNIŠTILA OPOZCIJA – UOPŠTE NE PRIPADA NJEMU!

Comments

comments