Politika

(FOTO): Vacić jeste budala, ali ovo postaje ozbiljno: O kakvim “narodnim stražama” on lupeta?!

Nakon izdavanja naredbe svojim sledbenicima iz Srpske desnice (SD) Miša Vacic krenuo je u formiranje zaštitne narodne straže, a to je objavio i na svom Tviter profilu.

To je mnoge podsetilo na formiranje Srpske državne straže na čijem čelu je bio Milan Nedić.

PROČITAJTE JOŠ: IGUMAN UZVRATIO NA PLJUVAČINU IZ SNS: “UVEK SAM BIO PROTIV NEZAVISNOSTI KIM, SAD SE VIDI KO JE IZDAJNIK”

Vacić je na Instagram profilu podelio fotografiju iz jednog beogradskog restorana sa svojim saborcima, a u opisu napisao je:

“Dogovori oko formiranja zaštite narodne straže”.

Ovakav komentar naišao je na mnogo komentara, od kojih je i onaj da ovo podseća na formiranje Srpske državne straže – policijsko-vojne jedinice Vlade narodnog spasaMilana Nedića za vreme Drugog svetskog rata.

Ova jedinica Milana Nedića nikad nije bila popularna u narodu, a za njeno ime vezuju se brojni zločini i mučenja Srba, Jevreja i Roma.

PROČITAJTE JOŠ: ZVANIČNO: VUČIĆ IZJAVIO DA SE BORI ZA NEZAVISNO KOSOVO!

Neke od komentatora Vacićeve fotografije je njegova nova inicijativa podsetila i na profašistički pokret Dimirtija Ljotića – ZBOR.

Podsetimo, organizacija Srpska desnica (SD), na čijem čelu se nalazi Miša Vacić, poslala je saopštenje u kojem tvrdi da su njihovi pripadnici širom Srbije počeli da preduzimaju određene mere i da se spremaju za odbranu Srba na Kosmetu od potencijalne agresije Albanaca s Kosova.

Ovaj pokret upozorava na veliku mogućnost udara na sever Kosmeta i posebno se ističe naređenje predsednika pokreta kojim se pozivaju svi pripadnici SD-a da budu spremni da se stave na raspolaganje Vojsci Srbije u slučaju agresije na Kosmetu.

Mada Vacic i ovi sa njim na slikama izgledaju poprilično smešno i nesposobno da odbrane i svoje dvorište, a ne kamoli čitavu Srbiju u nekom ratu koji prizivaju, ali ipak njega bi možda trebalo početi shvati i malo ozbiljnije.

Reč je o budali, ali budali koja ima podršku iz SNS krugova da radi šta god hoće. Danas možda počinje da organizuje nekakve straže po uzoru na Ljotića i Nedića, a ko zna šta će mu sutra pasti na pamet?!

PROČITAJTE JOŠ: TEŠKO LUDILO: VUČIĆU NAJVIŠE OKO PANČIĆEVOG VRHA SMETA ŠTO SE NJEMU NIKO NEĆE IZVINITI!

(izvor: espreso.rs/gerila.rs)

Comments

comments