Društvo

(FOTO, VIDEO): NIŠLIJE PORUČILE sa protesta: Vučić će imati žestok doček!

Veliki broj ljudi okupio se ispred zgrade niške Skupštine kako bi, na građanskom zboru, izglasali ono što su očekivali od svojih odbornika – da ne poklone Aerodrom “Konstantin Veliki” Republici na upravljanje.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE SNS-OV BOT KRILE OPET ISPAO GLUP NA TWITTERU

Okupljeni su, duvajući u pištaljke i glasno negodujući, tražili ostavke rukovodstva Grada zbog ovakve odluke, a osim predstavnika nekoliko građanskih udruženja – Udruženog pokreta slobodnih stanara, Nacionalne koalicije za decentralizaciju i drugih, Nišlije su imale podršku i iz inicijative “Ne davimo Beograd”, kao i Lokalnog fronta iz Kraljeva.

Nezadovoljnim građanima obratio se i Miloš Bošković, bivši narodni poslanik, a sada pokretač inicijative “Ne damo niški aerodom” kao i jedan od pokretača protesta.

PROČITAJTE JOŠ: BAJATOVIĆ PODELIO PARE ORTACIMA, GASOVODI STOJE NEZAVRŠENI!

Građani su, na ovom zboru, kako su ga nazvali organizatori, većinom glasova odlučili da aerodrom ostane Nišlijama, a nastavak protesta su najavili za trenutak kada bude zasedala niška Skupština.

Atmosfera je bila takva da je jasno da se Vučić neće dobro provesti, ako uopšte bude imao hrabrosti da dođe u Niš. Na licu mesta smo mogli da se uverimo da među okupljenim građanima bio je veliki broj onih koji jedva čekaju da mu taj dan “prirede doček”. I to žestok.

Podsetimo, sednica je trebalo da počne jutros, ali je posle sastanka SNS-a u Beogradu otkazana, a prvi čovek niških naprednjaka Zvezdan Milovanović najavio je Vučićev dolazak u Niš, kako bi građanima bilo objašnjeno zašto aerodrom treba da bude republičko, a ne gradsko preduzeće.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL: AJA KRTOLICA JUNG DOBILA 5 MILIONA IZ GRADSKOG BUDŽETA!

(izvori: juznevesti.com, gerila.rs)

Comments

comments