Društvo

(FOTO, VIDEO) SVAKA ČAST! Nišlije ne odustaju od aerodroma, novi protest danas u 17h

Građani Niša odlučili su da ne dozvole korumpiranoj SNS bandi koja vodi Niš da i dalje uništava njihov grad i da se po direktivi Aleksandra Vučića preda njihov aerodrom “Konstantin Veliki” državi. Posle davanja beogradskog aerodroma u koncesiju francuskoj firmi “Vansi”, plan je vrlo verovatno da država polako uništi niški aerodrom i tako ovom gradu oduzme jednu od retkih profitabilnih delatnosti.

Da Nišlije neće tako lako dati Konstantina, pokazuju i protesti koji su se održavali prethodnih dana. Novi je zakazan za danas za 17h, a trebalo bi da se održi na više lokacija.

Puna podrška Nišlijama sa željom da odbrane svoja prava i da se što pre otarase SNS bande. Nadamo se da će protesti u Nišu skrenuti pažnju kao i oni u Požegi, ako ne i više.

PROČITAJTE JOŠ: PRETNJE VOĐI PROTESTA U POŽEGI: ŽENA TI JE SAMA, ŠUMA JE BLIZU – A KOMŠIJE DALEKO!

Podsetimo se kako je to izgledalo prethodnih dana.

Ni kišovit dan nije juče sprečio građane Niša da javno pokažu svoj bunt zbog poklanjanja niškog aerodroma.

Nakon okupljanja u centru niša “kod konja”, demonstrantima se obratio bivši narodni poslanik Miloš Bošković koji je rekao da izjave Bulatovića i potpredsednice Vlade Zorana Mihajlović da je prethodna vlast kriva za slučaj niškog aerodroma, “nemaju dve blage veze”.

Bošković je nakon kratkog izlaganja poveo masu, koja je uz parolu “Čiji grad? Moj grad!” stala ispred Gradske kuće.

Tamo se okupljenima obratio član Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović rečima da su se građani Niša okupili da bi “sačuvali državu”.

Jovanović je mikorofon predao Rastislavu Diniću, koji je pročitao pismo podrške Nilijama iz Zrenjanina, a zatim se je pred građane stao sociolog Đokica Jovanović. On je zatražio Bulatovićevu neopozivu ostavku uz predviđanje da ga čeka “svilen gajtan iz Beograda”.

Koliko vidim, nas ima, a njemu (Bulatoviću) se sprema svilen gajtan od ovih iz Beograda. Njemu i njegovima želimo sve najbolje, ali im želim još nešto, da nas više ne vide i da ih više ne vidimo. Da se sklone s puta kada pošteni građanin Niša ide ulicom. Oni imaju silu, ali mi imamo moć uverenja i poštenja. Imam jednu reč, na kraju koje je znak uzvika – ostavka! – rekao je Jovanović.

Nakon toga, Jovanović je naglasio da “preko aerodroma, Nišlije brane sebe”.

Nišlije su tolerantne. Mnogo mogu da trpe. Ali kada Nišlije kažu “dosta je”, stvarno je dosta. Videće šta to znači. Preko aerodroma branimo sebe i naš grad – rekao je Jovanović.

TUŽNA ISPOVEST: KAKO SAM ZBOG POSLANIKA SNS-A DOBIO OTKAZ

Naposletku, osvrnuo se i na direktora Regionalne razvojne agencije Jug Bojana Avramovića, koji nije snosio nikakve posledice zbog izjave u debati Južnih vesti da su “Nišlije štetne za Državu”.

Onaj što je rekao da su Nišlije štetne, još uvek krcka naš ‘lebac – rekao je Jovanović.

Protest protiv poklanjanja niškog aerodroma Državi

Posted by Južne vesti on Sunday, April 1, 2018

Jovanović je pozvao građane da se i danas okupe na Trgu kralja Milana, ali je od njih zatražio i da protestuju ispred Skupštine grada, na dan naredne sednice niške Skupštine, koja još nije zakazana.

Najavljeno “rađanje” Građanskog fronta

Predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara Saša Kostić najavio je stvaranje Udruženja građana “Građanski front”, u koji će se “slivati” 6 organizacije iz različitih delova Srbije.

U Građanskom frontu se nalazi 6 organizacija građana Srbije. Pred nama je stvaranje jedne aktivnije organizacije koja će imati pravni status. – rekao je Kostić.

PROČITAJTE JOŠ: VOJNICI PORUČILI VULINU: DOSTA SA LEČENJEM KOMPLEKSA!

Kostić je rekao da su Beograd, Niš, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad i još nekoliko gradova deo toga.

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments