Društvo

Gde su i šta rade ljudi koji treba da se pozabave doktoratom Malog doktora Siniše?

I dalje se ne zna kakvi su zaključci stručne komisije za preispitivanje originalnosti doktorske disertacije ministra finansija Siniše Malog, jer tu informaciju za Danas ne žele da iznose ni na Fakultetu organizacionih nauka, niti na Univerzitetu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ DA SE IZVINI NOVINARIMA SA KOSMETA

Za sada se samo pretpostavlja da je stručna komisija završila svoj deo posla, jer je formalni rok od 60 dana u kojem je trebalo da se izjasni istekao. Deo javnosti to je izračunao na osnovu izjave rektorke UB Ivanke Popović, koja je 12. februara potvrdila da je stručna komisija formirana.

Međutim, Pravilnik o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova predviđa da na obrazložen predlog stručne komisije rok za njeno izjašnjavanje u izuzetnim slučajevima može biti produžen za dodatnih 60 dana. Da li je to urađeno u slučaju Siniše Malog, nismo uspeli da saznamo.

Iako deo javnosti odgovornost za ćutanje prebacuje na rektorku Popović, ona u ovoj fazi postupka nema nikakvu nadležnost, jer se procedura prema pomenutom pravilniku i dalje sprovodi na FON-u.

PROČITAJTE JOŠ: “ULAGANJE 100 MILIONA EVRA U STADIONE JE DOKAZ DA JE VLAST IZGUBILA VEZU SA REALNOŠĆU”

– Procedura nalaže da stručna komisija preda izveštaj Etičkom odboru FON. Odbor obaveštava dekana i odluka se donosi na narednom Nastavno-naučnom veću. Verujem da će procedura biti ispoštovana – kratko nam je odgovorila rektorka na pitanje ima li saznanja o epilogu rada stručne komisije.

Kako nezvanično saznajemo, naredna sednica NN veća FON-a treba da bude održana 8. maja, ali članovi tog tela još nisu dobili dnevni red.

Prema saznanjima Danasa, stručnu komisiju radi utvrđivanja primedbi na doktorat Siniše Malog čine profesori Tomaž Čater sa Ekonomskog fakulteta u LJubljani; Vinko Kandžija, sa Ekonomskog fakulteta u Rijeci; Dragan Mikerević, sa Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, i profesor Dejan Erić sa Beogradske bankarske akademije.

PROČITAJTE JOŠ: JUTKA SE OSILIO: EVO ZAŠTO SUĐENJE OVOM MANIJAKU MORA DA BUDE PREMEŠTENO IZ BRUSA

(izvor: danas.rs)

Comments

comments