Politika

Georgijev odgovorio na tekst Valentine Reković: “Moja predsednica Skupštine!”

Novinar i urednik Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Slobodan Georgiev reagovao je danas na tekst Valentine Reković, predstavnice Pokreta “1 od 5 miliona”, kratko napisavši na svom tviter nalogu: “Moja predsednica Skupštine.”

Naime, Reković je svojim tekstom, objavljenim u dnevnom listu Danas, odgovorila reditelju Zdravku Šotri, pošto je prethodno Šotra, takođe u istom dnevnom listu, izneo kritike na račun Pokreta “1 od 5 miliona”. On je, naslovivši svoj tekst sa “Znam čoveka koji bi to dobro platio”, insinuirao da je pripadnike Pokreta “1 od 5 miliona” neko kupio pa zbog toga izlaze na izbore. To mu nije prećutala Valentina Reković.

Ona je u svom odgovoru Šotri poručila da “zna mnoge koji su već platili” – hapšenjima, prebijanjima i pretnjama – misleći na studente i građane tokom više od godinu dana protesta.

“Ovom prilikom čestitam gospodinu Šotri, jer je postao deo filma koji režiraju ova vlast i ovakva opozicija. Možda nismo dovoljno hapšeni, možda za ukus jednog reditelja svi pendreci, pesnice i lisice su malo u odnosu na film koji je zamislio u svojoj glavi. Da li mislite da ovime podstičete mlade ljude da ostanu u svojoj zemlji i rade za nju ako će ih svaki korak koji naprave koštati novu etiketu ili nadimak”, upitala je Reković Šotru.

Reković se osvrnula i na Šotrine reči da „u sretnim zemljama postoje najčešće dve stranke“:

“Da li je to rešenje koje Vi predlažete – dvopartijski sistem? Da svi mogu da budu malo vlast, malo opozicija? Da se smenjuju, a tron predaju svojim naslednicima, najposlušnijima, koji „znaju posao“? Verujem da će se Vučić i Đilas oduševiti idejom da nema ko da im smeta. To sada i pokušavaju, zar ne”, napisala je ona.

Da li se Slobodanu Georgievu dopao odgovor Valentine Reković, ili je nešto drugo bilo motiv da on na svom tviter nalogu, podelivši njenu objavu, napiše i “Moja predsednica skupštine”, poznati novinar nije dalje pojašnjavao.

 

Comments

comments