Društvo

Grad Beograd nabavlja još vozila od kompanije koja je povezana sa SNS-om

Grad Beograd zaključio je sporazum o zakupu vozila sa kompanijom Auto Čačak u vlasništvu biznismena Milenka Kostića, povezanog sa Srpskom naprednom strankom (SNS). 

Ugovor između Grada i grupe ponuđača vredan oko 20,8 miliona dinara potpisan je 26. februara, vidi se iz obaveštenja objavljenog na portalu javnih nabavki.

Okvirni sporazum zaključen je sa grupom preduzeća koju predvodi Auto Čačak kao nosilac posla, a čine je još kompanije Porsche Mobility i Fleet Partner.

Nakon okvirnog sporazuma, pojedinačne ugovore o javnoj nabavci sa ovom grupom ponuđača zaključiće JKP Gradska čistoća, JP Sava centar, pozorište „Boško Buha“, Prihvatilište za odrasla i stara lica, PU Rakovica, Centar dečijih letovališta i oporavilišta i Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, navodi se u odluci o zaključenju okvirnog sporazuma.

Vlasnik Auto Čačka Milenko Kostić je bivši šef aktuelnog gradonačelnika Čačka iz redova SNS, Miluna Todorovića. Todorović je bio direktor Auto Čačka do izbora na funkciju gradonačelnika 2016. godine.

Još jedan član SNS-a i direktor Kostićevog preduzeća Auto Čačak Inženjering, Milijan Minić, služio je kao gradski većnik u Čačku.

Minić je 2012. godine na sednicama gradske vlade glasao da se Auto Čačku dozvoli da izgradi veći broj kvadrata na parcelama zakupljenim od grada nego što je to bilo predviđeno uslovima tendera, pisao je Istinomer.

U junu 2019. Kostić je bio među zvanicama na proslavi rođendana provladinog tabloida Informer, kojoj su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić, vlasnik TV Pink Željko Mitrović i kontroverzni biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, objavio je KRIK.

 

Comments

comments