DruštvoKorona

Gradi se kovid bolnica u Kruševcu, Vulin kaže – “po naređenju vrhovnog komandanta Vučića”!

U Kruševcu, u okviru Vojnog kompleksa „Rasina”, počeli su radovi na izgradnji kovid bolnice, i to – kako naglašava ministar odbrane Aleksandar Vulin – “po naređenju vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića”.

“Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, u Kruševcu će biti izgrađena kovid bolnica, koja će imati kapacitet od oko 500 ležajeva i Vojska Srbije je dobila zadatak da u najkraćem mogućem roku izgradi bolnicu, uradi sve što je potrebno da se ovde smeštaju ljudi koji su oboleli od kovida, da ih lečimo, da im pomognemo”, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je obišao danas radove.

Prema rečima ministra Vulina, reč je o višenamenskoj bolnici.

“Kada sve ovo jednoga dana prođe, ova bolnica će moći da bude upotrebljena i za neke druge svrhe. Za sada, ovo mora da bude kovid bolnica, mora da bude najopremljenija, najspremnija i mora da bude izgrađena u najkraćem mogućem roku. Vojska Srbije je obezbedila prostor, koji će biti očišćen od nepotrebnih objekata i uradili smo sve što je bilo potrebno što se tiče dokumentacije”, naglasio je Vulin.

Vulin je naglasio da će “Vojska Srbije, kao i uvek, ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta”.

“Tamo gde je vojska, tamo je i red i zakon i organizovanost, i naravno uspeh. Svi građani Srbije mogu da budu ponosni na svoju vojsku, ne samo kada ih brani od neprijatelja, već i kada je u stanju da naš život učini boljim, a izgraditi bolnicu u ovako kratkom roku može samo Vojska Srbije”, poručio je on.

Prema rečima načelnika Uprave za infrastrukturu pukovnika Radmila Kravića, u bolnici će u svim sobama biti razveden medicinski gas.

“Trenutno se izvodi rušenje, a po dobijanju zadatka Ministarstvo odbrane je pripremilo i poslalo zaključak Vlade za rušenje i izgradnju bolnice koji je usvojen, a na osnovu kojeg smo mi doneli Odluku o izgradnji bolnice”, rekao je pukovnik Kravić i dodao da je izrađena sva neophodna dokumentacija za ugovaranje radova koje će sprovesti Vojnograđevinska ustanova „Beograd“ i da će izgradnja početi za 7 do 10 dana.

Comments

comments