Politika

Građanski front: Zbog sujete jednog čoveka, policija odgovorila represijom prema građanima

Građanski front najoštrije osuđuje frapantno kršenje prava građana koje se desilo sinoć na protestu protiv novih mera Kriznog štaba, odnosno vlasti.

“Građani su se spontano okupili, kako bi izrazili negodovanje poigravanjem vlasti sa epidemijom i merama. Skup je izraz bunta protiv potpuno suludog toka događaja koji je doveo do novog pika epidemije, ali i temeljnog nepoverenja prema merama i podacima vlasti”, navodi se u saopštenju.

Građanaki front navodi da je zbog povređene sujete jednog čoveka, policijski odgovor bio gola represija prema građanima i prekomerna upotreba sile – od bacanja suzavca na mirne demonstrante, među kojima je bilo starih i roditelja sa decom, do neopravdanog udaranja ljudi koji su već savladani ili ne prave nikakve nerede.

“Već smo više puta kroz saopštenja podsećali na nedopustivi trend pada građanskih prava i građanskog dostojanstva u Srbiji, a ovim potezom je režim ogolio svoje stvarno lice – nasilno, represivno, ali pomalo i uplašeno. Ovom prilikom pozivamo sve građane da ne dopuste da vlast gazi naše zajedničko dostojanstvo verbalnim i fizičkim zlostavljanjem. Aktivisti članica Građanskog fronta će uvek biti deo borbe za bolje društvo – pošto su demokratska pravila i ustanove urušeni od strane vlasti, ne preostaje nam ništa drugo nego da se sretnemo na ulici”, navodi se u saopštenju.

Comments

comments