Politika

Gradovi i opštine MORAJU UNAPRED da kupuju karte za film Lazara Ristovskog?!

Od opština i gradova se traži da u predprodaji kupuju karte za još nezavršeni film Lazara Ristovskog “Koliko je sredstava iz javnih izvora do sada dato “ Zilion filmu”, odnosno Lazaru Ristovskog za produkciju njegovog filma.

Da li je tačno, a ja imam informacije da je tačno, da se u ovom trenutku opštinama i gradovima Srbije šalju pisma – preporuke, da unapred, na neviđeno, kupuju karte za film “Čarape Kralja Petra Prvog. Ristovski film još nije završio, ne zna se ni da li će, a kamoli da ga je neko video , ili emitovao ili dobio dobre recenzije“, rekao je u parlamentu Srbije Đorđe Vukadinović, poslanik Nova Srbija – Za spas Srbije u delu sednice posvećene posalničkim pitanjima. On je naveo i da mu se čini i da će to biti “najskuplje čarape u srpskoj istoriji , ili bar u istoriji kinematografije”.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE TOMA NIKOLIĆ USPEO DA POTROŠI 750 HILJADA EVRA ZA GODINU DANA?!

Vukadinović je upitao i šta je Ristovskog preporučilo da snima filmn sa ovom tematikom , jer se nikada nije bavio takvom materijom .

“ Postoje sumnje da su neke druge zasluge, odnosno politički angažman i podrška jednom predsedničkom kandidatu, doveli do toga da se taj njegov film tretira kao neka vrsta državnog projhekta. Pre nekoliko godina Ristovski je dao podršku nekom drugom predsedničkom kandidatu “ , rekao je Vukadinović (na slici ispod) i ocenio da je dobro da se snimaju serije i filmovi o našoj bližoj ili daljoj istotiji ,ali i da tu treba da postoji neka selekcija.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović ponovo je pitao kada će se rasprava o Kosovu i Metohiji naći na dnevnom redu srpskog parlameta i pitao sa kim i o čemu pregovara predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ko ga je ovlastio. On je zatražio odgovor na pitanje kako se desilo da državni zvaničnici o Kosovu daju kontradiktorne izjave, od toga da neće nikada Srbija priznati nezavisnost Kosova, do te da je potrebno potpisati pravno-obavezujući sporazum sa Prištinom jer je to uslov za ulazaka u EU. Obradović je rekao i da će predsednik Srbije biti „urzok konfilkata unutra društva“, ako misli da rešava pitanje Kosva i Metohije mimo Ustava i Rezolucije 1244 saveta bezbednosti UN.

PROČITAJTE JOŠ: “PROTIV NAŠE OPŠTINE SE VODI HISTERIČNA KAMPANJA – SAMO ZATO ŠTO SMO OPOZICIJA”

“Savet bezbednosti UN na svaka tri meseca raspravalja o situaciji na KiM, a srpski parlament za dve godine koliko traje aktuelni sastav parlamenta, tu temu još nijednom nije stavio na dnevni red” , rekao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ: SVAKA ČAST: KRAGUJEVČANI U POTPUNOM ŠTRAJKU DO ISPUNJENJA NJIHOVIH ZAHTEVA!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments