DruštvoKorona

Gradski prevoz od 4. maja počinje sa radom

Gradonačelnik Beograda dr. Zoran Radojičić izjavio je za TV PRVA da će gradski prevoz najverovatnije ponovo krenuti sa radom od 4. maja.

On je instakao da je jako važno da se sve uradi u razgovoru sa epidemiolozima i strukom ali je i ocenio da je Srbija u jako dobrom položaju po pitanju pandemije koronavirusa.

“Pre svega građani će morati da ulaze u gradski prevoz na jedna vrata, potrebno je da kad stoje u redovima i čekaju prevoz to rade jedni iza drugih sa distancom, vrlo je važno da se u samom prevozu koriste maske i rukavice”, rekao je Radojičić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević složio se da će gradski prevoz biti vraćen ali sa naznakom da će to biti urađeno postepeno u skladu sa aktivnošću privrede.

On je takođe naznačio da će u dogovoru sa zavodom za javno zdravlje biti propisane nove mere ponašanja u GRP-u koje će postati “nova kultura ponašanja”.

“Moraćemo da se navikavamo na nove mere predostrožnosti koje će propisti način ulaska i izlaska iz vozila na jedna vrata, držanje propisane distance, korišćenje zaštitne opreme kako putnika tako i vozača i sve će to biti deo nove kulture ponašanja u javnom prevozu”, istakao je.

Comments

comments