DruštvoKorona

Gradski sekretar: Nema potrebe za inspekcijom, građani nose maske u prevozu

Gradski sekretar Beograda za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je kapacitet popunjenosti vozila gradskog prevoza do 50 odsto u špicu, dok je van špica taj procenat daleko manji, kao i da se do konkretnih podataka došlo u petak, kada su urađena snimanja vozila pre i poslepodne.

Vasiljević je za Studio B istakao da građani nose maske u prevozu i da je pregledanost vozila 52 odsto, te da je u manjem broju vozila utvrđeno da jedan do dva putnika ne nose masku.

Građani poštuju preporuke i vode računa o sopstvenom zdravlju i bezbednosti drugih putnika. Za taj mali boj ljudi koji ne nose masku nema opravdanja, ali ni potrebe da na teren izlazi inspekcija, pre svega zbog drugih 99 odsto koji masku koriste“, zaključio je gradski sekretar.

Na pitanje o bezbednosti vozača, Vasiljević je odgovorio da trenutno nemaju povratne informacije o tome da li je bilo većih incidenata u prethodnom periodu, kao i da su vozači zaštićeni u svojim kabinama fizičkom distancom od putnika.

Vozači savesno rade svoj posao i njihova zdravstvena bezbednost je sigurna. Rade težak posao i, nažalost, svakodnevno doživljavaju neprijatnosti od strane bahatih pojedinaca, ali trudimo se da im olakšamo posao. Rukovodstvo Grada Beograda se izborilo da vozači dobiju povećanje plata, jer oni su nosioci i glavna karika u sistemu javnog gradskog prevoza“, rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, uvidom izvršenim na terenu zaključuje se da je stanje mnogo bolje nego što je bilo, pogotovo sa novim vozilima koja će nastaviti da pristižu i tokom sledeće godine, dodajući da više nema opravdanja za neplaćanje karte i da je red da građani ispoštuju svoje obaveze.

 

Foto: gsp.co.rs

Comments

comments