Društvo

GSP se bukvalno raspada: Utvrđeno 270 nepravilnosti!

Sekretarijat za javni prevoz najavio je da će biti nastavljena kontrola rada klima uređaja u autobusima, posedovanja displej-table sa brojem i nazivom linije, kao i higijene vozila, dodavši da su tokom jula i avgusta kontrolisana 954 vozila i utvrđeno 270 nepravilnosti.

Kako je preneo Beoinfo, tokom jula kontrolisano je 712 vozila, utvrđeno 210 nepravilnosti, a ugovorna kazna bila je u ukupnom iznosu od 4,2 miliona dinara.

Od 1. do 11. avgusta kontrolisana su 242 vozila, utvrđeno je 60 nepravilnosti, a kazna je 1,2 miliona.

Tokom proteklog vikenda kontrolisano je 71 vozilo i naplaćena ugovorna kazna od 500.000 dinara.

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević rekao je da se od prevoznika traži da preuzmu svoj deo odgovornosti prema bezbednosti i zdravlju Beograđana, kao i da ovih dana ispune najosnovnije obaveze iz ugovora da gradom – da su im vozila tehnički ispravna, da su rashlađena i čista.

“Podrazumeva se da vozila treba da stižu po redu vožnje, kako putnici ne bi bili dodatno izloženi suncu, posebno ako znamo da nemaju sva stajališta nadstrešnice i da ne postoji svugde prirodni hlad gde bi građani mogli da se sklone dok čekaju svoj prevoz”, ukazao je Vasiljević.

On je rekao da će kontrole trajati do kraja avgusta, a po potrebi će se nastaviti i u septembru ako to budu zahtevali nepovoljni vremenski uslovi.

Vasiljević je najavio da će danas u kontrolu rada klima-uređaja u autobusima biti uključeno i pet patrola Komunalne milicije.

 

(Izvor: N1)

Comments

comments