Politika

HIT: Niški odbornik “lovio” zaposlene u javnoj upravi po kafićima!

U Nišu bi od srede 17. jula trebalo da počne serija svakodnevnih protesta ispred više od 50 preduzeća i ustanova. Odbornička grupa Niška inicijativa prijavila je proteste za svaki radni dan od 7 do 22 sata. Raspored ne otkrivaju, a zainteresovane će, kažu, kao i do sada, obaveštavati preko interneta, uz obrazloženje da žele da iznenade funkcionere.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI OPET UHVAĆENI U LAŽI: NIKAKAV POSTUPAK SE NE VODI PROTIV ĐILASA!

Iako je svakodnevne proteste najavio od srede, pa sve do kraja godine, niški odbornik Srđan Nonić i danas je kamerom “lovio” zaposlene u javnom sektoru koji “pauziraju” u kafićima u blizini institucija.

“Vidi se kako se radi, uživa se”, komentarisao je Nonić dok je snimao baštu kafića pored Zavoda za urbanizam, KLER-a, Direkcije za izgradnju i Gradske kuće.

Loading…

Kaže, i Nišlije bi da uživaju, da ne rade za minimalac poslove za niskokvalifikovane, “upregnuti” u inostranim pogonima.

Gradske kancelarije – za mlade i za lokalni ekonomski razvoj, biće posebna tema predstojećih protesta.

“Ovo je san svakog mladog Nišlije – da radi na ovakvom mestu. Mesto je poznato po navodnom razvoju grada i fabrikama gde su plate po 30.000 dinara, dok Kancelarija za mlade kao jedan od problema ima to što je njihov šef optužen za korupciju, pranje para i falsifikovanje dokumenata”, kaže Nonić.

PROČITAJTE JOŠ: PITANJA NA KOJA NEMA ODGOVORA U NAJNOVIJOJ AFERI NEBOJŠE STEFANOVIĆA

Ne otkriva gde će se prvo protestovati, kako se zaposleni ne bi spremili i, kako kaže, na vreme došli na posao.

“Ne znam, ne želim ili ne mogu da kažem, ali ovo mesto svakako ima poseban značaj jer su po političkoj odgovornosti najvažniji oni koji sede u ovom ovde kabinetu”, rekao je prvi čovek Niške inicijative ispred Skupštine grada.

Kabinetu gradonačelnika Niša i članova Gradskog veća. Na spisku institucija gde će protestovati, posebno mesto zauzeće Zavod za urbanizam i Direkcija za izgradnju, kaže ovaj aktivista i odbornik. Takođe, poseban akcenat na protestima biće na jednoj “novoj pojavi” na jugu Srbije. Na činjenici da se upravo tu stvaraju planske mogućnosti za izgradnju na zelenim površinama između postojećih solitera.

“Imamo primere da se zgrade zidaju na nekoliko metara razmaka od postojećih, tako da možete da postavite dasku i preko prozora pređete kod komšije da pijete kafu”, objašnjava niški odbornik (na slici ispod).

Na proteste poziva sve, posebno one koji “zbog loših institucija ne mogu da ostvare neko pravo”. Na licu mesta će, tvrdi, pokušavati da pomogne građanima. Isto kao što je Niška inicijativa činila nedavno na nišavskom keju, gde su sa dobrovoljcima šetali protiv i pored onih koji potežu noževe i fašističke stavove.

Kao poziv na proteste ekipi N1 Nonić je poklonio kozji sir sa Stare planine, čiji se stanovnici neumorno bore protiv izgradnje mini hidroelektrana, a koji, kaže, ukoliko im se ne pomogne, neće više biti tako zdrav i ukusan.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ: “OBERUČKE BIH PRIHVATIO PODELU KOSOVA”

(izvor: N1)

Comments

comments