Politika

HRTKOVCI – Šešelj se obraća novinarima “Došao sam da provociram”

Aktivisti Srpske radikalne stranke predvođeni liderom stranke Vojislavom Šešeljem okupili su se u mestu Jarak, u blizini Hrtkovaca, odakle ne mogu dalje zbog policijske blokade. Šešelj kaže da je u Hrtkovce krenuo da provocira režim, a ne Hrvate.

Događaje u Hrtkovcima i okolini pratite uživo na našem sajtu:

10:27 – Šešelj je za N1 izjavio da pošto mu je zabranjen miting u Hrtkovcima, smatra da ima pravo na provokaciju režima, i da je zato i došao u Jarak.

Lider radikala poručuje da je došao da provocira režim, a ne Hrvate, jer ih u Hrtkovcima, kako kaže, ima tek oko 10 odsto.

10:01 – Šešelj je po dolasku u Jarak, nedaleko od policijskog kordona, seo na stolicu koju su mu doneli aktivisti i novinarima rekao da će uskoro davati izjave, ali da mu “treba malo vremena da se odmori u hladu”.

Vojislav Šešelj, Jarak
Izvor: N1/Jelena Zorić

9.55 – Lider radikala Vojislav Šešelj upravo je stigao u Jarak gde su ga dočekale pristalice Srpske radikalne stranke, javlja reporterka N1 Jelena Zorić.

9.54 – U centru naselja Jarak na 7 kilometara od Hrtkovaca, raspoređene su jake bezbednosne snage koje imaju zadatak da spreče Šešelja da stigne do sela i održi miting.

Izvor: N1/Miodrag Sovilj

9.49 – Desetak radikala stiglo je do policijske blokade u Jarku. Među prisutnima su funkcionerke stranke Vjerica Radeta i Nataša Jovanović, a uskoro se očekuje i dolazak lidera SRS Vojsilava Šešelja.

(Izvor: N1)

Comments

comments