Politika

I Lučani se priključili bojkotu institucija!

Opozicioni odbornici Savez za Srbiju (SzS) i Grupa građana „Jedan tim“ bojkotovali su danas sednicu Skupštine Lučana i najavili da će svoje dalje aktivnosti sprovoditi izvan zvaničnih institucija.

Oni su saopštili da su razlozi za napuštanje lučanske Skupštine „urušavanje svih institucija sistema“, „samovolja jedne političke stranke“ i „vraćanje lokalne Skupštine u jednopartijski sistem“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) IZJAVA “NAPADNUTOG” RADNIKA GRADSKE ČISTOĆE – STVARNO SU MOGLI DA NAĐU NEKOG BOLJEG GLUMCA

Opozicioni odbornici Lučana, u odvojenim saopštenjima za medije, navode da je jedan od razloga napuštanja lokalne Skupštine i prihvatanje inicijative građana sa protesta „Jedna od pet miliona“.

Savez za Srbiju Lučana ističe da su sve skupštinske komisije jednopartijske i da su svi nosioci vlasti i direktori javnih preduzeća i ustanova iz jedne partije.

„Za direktore javnih preduzeća postavljaju se poslušnici vladajućeg režima. Prva sednica novog saziva Skupštine Lučana je pokazala veliku netrpeljivost pozicije prema opoziciji kršenjem poslovnika o radu, čime se nastavlja represija od strane vladajuće većine“, navodi se u saopštenju SzS Lučana.

Grupa građana „Jedan tim“ ocenjuje da se opština Lučani „još uvek nije oporavila od decembarskih izbora“ i da su se u kratkom periodu „dogodile brojne zloupotrebe u opštini“.

„Uprkos velikoj nadmoći u broju odbornika i ‘sramnom’ Poslovniku o radu Skupštine koji predviđa svakom odborniku po jedan minut za diskusiju, ta velika većina nije mogla da istrpi ni taj minut već je na prvoj sednici Skupštine neprekidno prekidala izlaganja naših odbornika i vređala ih na razne načine“, navodi se u saopštenju Grupe građana „Jedan tim“.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) ĐUKA: PROTESTUJU BOLESNICI I DEBILI, HOĆE DA IZAZOVU SUKOBE!

Odbornici Grupe građana „Jedan tim“ rekli su agenciji Beta da je današnja sednica Skupštine Lučana, koja je imala 17 tačaka na dnevnom redu, održana za 45 minuta i ocenili da sednica, na kojoj nisu bili prisutni odbornici opozicije, „nikad kraće nije trajala“.

Skupština Lučana ima 35 odborničkih mesta, od kojih Srpska napredna stranka ima 27 odbornika, Socijalistička partija Srbije dva, SzS četiri i Grupa građana „Jedan tim“ dva odbornika.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) POBEDA: GRAĐANI SPREČILI NASILNO ISELJENJE PORODICE, UPRKOS PRISUSTVU POLICIJE I IZVRŠITELJKE!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments