DruštvoPolitika

I Niš dobija – fontanu na Slaviji!

Pošto se beogradska fontana, prema rečima Malog, Vesića i kompanije, pokazala kao “pun pogodak” izgleda je i niški ogranak SNS kartela odlučio da svoje građane časti nečim sličnim! Jer, po svemu sudeći, Niš će tokom ove godine dobiti fontatnu – koja će mu biti višak. I to baš u vreme kada bi Nišu dobro došle investicije neke druge vrste, na primer nova radna mesta.

Naime, odmah se postavlja pitanje transparentnosti čitave priče, jer niko ne zna ko će graditi novu fontanu.

“Sumnju što se tiče javnih nabavki i izvođača, jer imali smo situaciju sa novogodišnjom rasvetom. Oni koji rade u Beogradu, rade po Srbiji. Da li su sada na red došle fontane?”, pita se Miodrag Stanković iz DS.

Ni sa tehničke strane ovo ne bi bilo dobro rešenje, ističe ugledni niški arhitekta Hadži Ivan Redi.

“Imamo ovde jednu ogromnu fontanu, česmu, Nišavu, mnogo vodenih površina. Biće problema i kod nivelacije terena”, kaže arhitekta Hadži Ivan Redi.

Arhitekta Hadži Ivan Redi iznosi drugi predlog, umesto fontane spomenik, jer bi na Trgu kralja Milana, bilo logično da postoji i spomenik kralju Milanu.

Nivelacija terena je dodatni posao koji bi graditelji verovatno mogli da reše, kažu stručnjaci. Ono što ne bi jeste ruža vetrova, koja se nalazi baš na mestu gde je planirana da se gradi nova fontana!

Kada se sve uzme u obzir, deluje da Nišlije čeka promašena investicija koja će samo narušiti izgled grada na Nišavi. Kada malo bolje razmislimo, zar od SNS kriminalaca u ovom gradu može da očekujemo nešto drugo!

Da u Nišu vlada potpuni haos, uverio se i novinar Gerile koji je nedavno posetio taj grad i našim čitaocima preneo svoje utiske.

Comments

comments