Politika

I, Vučiću GDE SU TI SAD DOKAZI o mešanju Zapada u izbore?! Poslanica iz RS žestoko oplela po AV!

Profesor Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Jelena Trivić uputila je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome traži da saopšti dokaze o mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj, prenosi portal Vijesti.ba.

PROČITAJTE JOŠ: GRAĐEVINSKI RADOVI U NS SLUŽE ZA ZATAŠKAVANJE VELIKE AFERE?!

FoNet prenosi pismo u celosti.

Poštovani predsedniče Vučiću, ja sam Jelena Trivić, doktor ekonomskih nauka. Državljanin sam i Republike Srpske i Srbije. Dakle, predsedniče, i moj ste predsednik. Za maticu sam vezana ne samo državljanstvom već i rodbinskim, kumovskim i emotivnim vezama. Čak je i moja profesionalna karijera neraskidivo vezana za Srbiju, naime doktorirala sam na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem sam izvodila nastavu jedno vreme.

Krajem septembra ove godine, u jeku predizborne kampanje u Republici Srpskoj, najavili ste da ćete „posle izbora izneti dokaze, frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj“. Ta Vaša izjava je preplašila narod Republike Srpske, a i mene lično. Teško mi je da sebe uverim da je moguće da nam stranci, dvadeset tri godine nakon rata, utiču na izbornu volju naroda. Uopšte, strašno je to da se bilo ko meša u izborni proces Republike Srpske. Znam da ste državnik sa brojnim obavezama, često putujete, otvarate fabrike, borite se kao lav za Kosmet, ali evo prošlo je više od deset dana od zatvaranja birališta i mislim da je konačno pravo vreme da iznesete frapantne dokaze koje imate kako bi narod Republike Srpske vidio o čemu se tu radi. Iskreno, ono što sa sigurnošću danas možemo nazvati frapantnim jeste izborna kampanja. Nikada izborni proces u Republici Srpskoj nisu pratile ovolike nepravilnosti.

Frapantno je to da su najviši državni funkcioneri otvoreno pretili onima za koje se utvrdi da nisu glasali za njih, što znači da oni imaju način da povrede tajnost izbornog procesa. Tako su se na udaru našli radnici, doktori, penzioneri, članovi sindikata, najbolji studenti, i svi oni koji misle i ponašaju se drugačije od onoga kako njima odgovara. Sve ove stvari nisu izazvale adekvatne reakcije i sankcije nadležnih institucija što je, po mom mišljenju, frapantno.

Frapantno je to da svake godine Republika Srpska ostaje bez više stanovnika nego što ih je poginulo u četiri godine rata. Možda se zapadne sile i jesu mešale, samo ne znamo na čijoj strani. Verujem da Vi znate. Iskustvo prethodnih decenija na Balkanu, a i širom sveta, pokazuje da nakon mešanja zapadnih sila u izbore, njihovi „puleni“ dolaze na čelo države. I sama Srbija je prošla slično početkom veka, sve do Vašeg dolaska na vlast. Vas je izabrao narod Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: 28 MILIONA EVRA OD KONCESIJE “NIKOLE TESLE” IDE – CANETU SUBOTIĆU!

Molim Vas da u što skorije vreme iznesete frapantne dokaze koje posedujete. Ukoliko to ne učinite ili ako se pokaže da su frapantni dokazi bili samo jedna izjava koja je zapravo potvrdila Vaše mešanje u izborni proces u Republici Srpskoj, ostaćete u mojim očima i očima velikog dela Srba na ovim prostorima upamćeni kao državnik koji je samo dodatno produbio jaz između srpskog naroda zapadno od Drine“, kaže se u pismu koje potpisala doc. dr Jelena Trivić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom izborne kampanje da se „Srbija neće mešati u odluku našeg naroda u Republici Srpskoj, ali ću posle izbora izneti dokaze, frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS“.

Jelena Trivić (na slici iznad) je član PDP na čijoj listi je osvojila poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) OVAJ ČOVEK JE HEROJ DANA: POGLEDAJTE KAKO JE ODRŽAO LEKCIJU VUČIĆU, KOME POSLE TOGA NIJE BILO DOBRO!

(izvor: Fonet)

Comments

comments