Društvo

Ideja o rušenju brda je kompletno IDIOTSKA: to pokazuje računska operacija koju zna svaki osnovac!

Posle obrušavanja potpornog zida na Koridoru 10, biće srušeno i celo brdo, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. – Ruše brdo, da pomere zemlju kompletno na drugu stranu, jer i to što se do sada nije srušilo, sada vidimo i očigledno je da će se srušiti – poručio je šef države, a građevinski inženjer iz Niša Danijel Dašić je takvu misiju ocenio skoro kao nemoguću, a dokaz su proste računske operacije.

PROČITAJTE JOŠ: KRSTIĆ JE MALI GEBELS, BEDNIK I OSOBA PILEĆEG MOZGA: SLAVNI REDITELJ UNIŠTIO KRLETA

– To je 25 miliona kubnih metara, a pod pretpostavkom da kamion odnese deset kubika u roku od četiri minuta, to je 360 tura dnevno, odnosno 7.000 radnih dana ili 20 godina – pojašnjava Dašić za “Vesti” i dodaje da povećanjem broja mašina i uz rad 24 sata dnevno, izvođenje radova može da se skrati, ali nikako do kraja godine.

Dodaje i da je pitanje kako istovariti to brdo na drugu stranu kada je i tamo brdo, pa kaže da bi toliko zemlje moglo da se premesti samo u Bor ili neki rudnik gde su ogromne rupe od kopanja rude.

– Ta priča o brdu dobro zvuči masama, a iz stručnog ugla gledano deluje kao dečja igra, ajde da pravimo zamak od peska na tri sprata – kaže on.

PROČITAJTE JOŠ: OSNOVAN POKRET ČUVARI SRBIJE 1244

Dašić napominje da će radovi još poskupeti, mada je njihova cena do sada duplirana, a rok tri puta produžen. Pita i zašto samo inženjeri da budu odgovorni za obrušavanje, a ne i oni koji su to potpisali.

– Gde su tu ministarka građevine Zorana Mihajlović, pa bivši i sadašnji direktora Koridora Srbije Dmitar Đurović i Zorana Babića – pita Dašić uz napomenu da je istočni krak skuplji 24 miliona evra, a rokovi probijeni.

Lekcija zdravog razuma

Kuća Miroslave i Dragoljuba Cakića gleda na brdo, a povodom najava o rušenju on kaže da je mislio da će završiti posao dok je živ, “ali teško”.

– Ako pomeraju celo brdo nema da se završi. Dve godine su izgubili to gradeći i ono opet otpadne. To je ogromna količina da se pomeri toliko brdo, ali oni bolje znaju – kažu Cakići za N1, a Dašić smatra da su ovi “deka i baka dali lekciju zdravog razuma ljudima koji rade bez razuma”.

PROČITAJTE JOŠ: UBISTVO INVESTITORA: OSUĐEN ČAK 9 PUTA, A NIKAD NIJE ROBIJAO

(izvor: pravda.rs)

Comments

comments