Društvo

(VIDEO) INCIDENT NAKON PROTESTA: Policija legitimisala ljude zbog nalepnica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu, zaustavili su i legitimisali ljude koji su lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima predsednika Aleksandra Vučića, među kojima je bila i koordinatorka protesta Jelena Anasonović.


Anasonović je za N1 ispričala da je posle protesta, sa još nekoliko ljudi, krenula od Doma Narodne skupštine ka centru grada, da bi ih kod Skupštine grada zaustavila patrola policije, jer su lepili nalepnice sa, kako je rekla, „lažima Aleksandra Vučića“.

Policija je legitimisala jednu od devojaka iz grupe ljudi koju je zaustavila.

Kada su pripadnici policije odbili da vrate dokumenta legitimisanoj devojci, zaustavljeni građani su upitali da li postoje dvostruki aršini i hoće li onda hapsiti sve građane koji su lepili nalepnice tokom večerašnjeg protesta, ispričala nam ja Anasonović.

Dodala je i da je tada zalepila jednu nalepnicu na policijsku „maricu“, posle čega ju je jedan policajac uhvatio za nadlakticu i priljubio uz vozilo, insinuirajući da je želela da pobegne.

Tada su, kako kaže, i nju legitimisali, uzeli joj dokumenta, i pokušali da je uvedu u „maricu“.

Policajci su, međutim, u međuvremenu dobili komandu da napuste prostor ispred Skupštine grada, objasnila je Anasonović i dodala da su im tada vraćena dokumenta.

Još jedan protest „Jedan od pet miliona“ protiv aktuelne vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odžran je u Beogradu. Građani su pokušali da na zidove Terazijskog tunela zalepe nalepnice sa neispunjenim obećanjima predsednika Aleksandra Vučića, ali nisu uspeli u tome jer je, kako veruju, nešto „urađeno sa zidovima“.

(Izvor: N1, srbin.info)

Comments

comments