Društvo

Informer dobio 3 MILIONA od Državne lutrije Srbije!

Kompanija Insajder tim, koja izdaje tabloid Informer, dobila je skoro tri miliona dinara od Državne lutrije Srbije za usluge oglašavanja, prenela je „Nova ekonomija“.

Kako se navodi u dokumentima na sajtu Uprave za javne nabavke, Insajder tim, čiji je vlasnik glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, dobio je posao na konkursu na kom je uslov bio da prodati dnevni tiraž ponuđača bude najmanje 90.000 primeraka.

Loading…

Kako je prenela „Nova ekonomija“, u Srbiji ne postoje javno dostupni podaci o prodatim tiražima novina, te stoga nije jasno da li uslove sa konkursa ispunjava još neki list osim „Informera“.

PROČITAJTE JOŠ: DRŽAVA SE BAHATI ČAK I KADA JE ESCAJG U PITANJU!

Prema konkursnoj dokumentaciji, Državnoj lutriji Srbije bilo je prihvatljivo da taj uslov zajednički ispunjavaju dve ili više dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću, ali se Insajder tim pojavio kao jedini ponuđač.

PROČITAJTE JOŠ: KO STOJI IZA PRETNJI SMRĆU VIDOJKOVIĆU I KULAČINU?

Odluka o dodeli ugovora Insajder timu datirana je na 26. jun, a u dokumentima se navodi da se ponuđač obavezuje da minimalno tri puta nedeljno izvrši besplatnu objavu službenih izveštaja Centralnog trezora Državne lutrije Srbije o rezultatima igara na sreću TV Bingo i Bingo plus, Loto 7 od 39 brojeva i Loto plus i Džoker.

Insajder tim je u 2018. godini imao gotovo 670 miliona dinara poslovnih prihoda dok je dnevni list Informer, prema podacima Saveta za štampu, prekršio Kodeks novinara Srbije 600 puta samo u periodu avgust-decembar 2018.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): 3. JUL – DAN KADA JE UMRO JAVNI SERVIS

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments