DruštvoKorona

Ispovest pacijenta sa Sajma: Sve ovo je kao neki eksperiment!

IZVOR: nova.rs

Portal Nova preneo je obraćanje jednog građanina obolelog od koronavirusa koji se trenutno nalazi u privremenoj bolnici na Sajmu, a koji navodi da su uslovi tamo znatno drugačiji od onoga što se po medijima plasira.

“Kreveti su stari, prljavi, ćebad prepuna prašine, hrana je kao u vojsci. Svetla se gase u 22h i posle toga nema više ni do toaleta. Za večeru smo dobili hleb i paštetu. Jako je hladno i, pored toga što imamo koronavirus, dobićemo i upalu pluća. Znam da su najavili da će biti uslovi kao u vojsci, ali nas je ipak napao virus koji može da napadne i naša pluća sada, a nama je hladno,” priča sagovornik portala nova.rs.

On je rekao da im je najveći problem što im je hladno, jer je to ogromna hala koja se teško greje, pogotovo sa tako malim brojem ljudi, a prema njegovim rečima radi se o broju od njih 37. Za vikend je u halu došlo 33 pacijenta, a danas još četiri za koje on zna, među kojima je majka sa detetom. Svi koji su za vikend stigli, poslati su iz KBC Dragiša Mišović i nemaju simptome koronavirusa već neko vreme.

“Brisevi su nam uzeti u sredu i četvrtak, i ne znam zašto još nema rezultata. Ne znamo da li imamo virus ili ne i to isčekivanje nas ubija. Ne znamo šta nas očekuje ako smo pozitivni, ni da li možemo kući ako smo negativni. Nemamo ni kome da se obratimo, jer nema osoblja, lutamo tu po sajmu ko gde želi da ide, možemo i da se sakrijemo. Danas su pustili jednu ženu doktorku preko veze, verovatno se razočarala u uslove ovde. Dole su oni javni toaleti, a tuševa nema,” požalio se pacijent

Pacijenti su, prema njegovim rečima, slojevito obučeni. Na sebi imaju po nekoliko majica, duks i jaknu da se ne bi smrzli. Osećaju kao da su ih poslali tamo samo da bi ”napunili” sajam, a i samo čekanje rezultata po nekoliko dana je kao neki eksperiment.“Najviše me je pogodio naslov u medijima ”Mirna noć na sajmu”, a niko nije pitao kako je stvarno. Obraćam se medijima da bi apelovali na dostavljanje naših rezultata, na to da nam je hladno i da nema osoblja sa kojim bismo mogli da porazgovaramo šta se dalje dešava. Neznanje i isčekivanje nas muče,” završio je svoju priču naš sagovornik sa Beogradskog sajma.

Comments

comments