Politika

Izgradnja Sava Centra trajala kraće nego Vesićevo “šminkanje” Trga Republike

Šef odbornika “Saveza za Srbiju” u Skupštini Beograda Nikola Jovanović upitao je danas zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića kako je moguće da će “šminkanje” Trga Republike trajati “neverovatnih 420 dana” što je, kako je naveo, vreme za koje su podignuti Empajer stejt bilding u Njujorku i beogradski centar Sava.

Jovanović je u pisanoj izjavi upitao Vesića “da li se on iz nekog razloga sveti Beogradjanima i koji je to razlog?”

“Kako je moguće da će šminkanje Trga Republike trajati neverovatnih 420 dana i da će centralni gradski trg biti nepristupačan gradjanima sve to vreme? Prethodne gradske vlasti su kompletnu rekonstrukciju Nemanjine ulice završile za 134 dana a Bulevara kralja Aleksandra za 180 dana”, naveo je potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je upitao “da li je normalno da će po rečima Gorana Vesića, ‘uklanjanje žardinjera, postavljanje granitnih ploča, stavljanje dosta zelenila i klupa’, trajati čak 420 dana”.

“Ovo je još drastičniji primer bahatosti, neodgovornosti i alavosti ove gradske vlasti, pored toga što rekonstrukcija Trga Slavija još traje, iako je ‘svečano otvoren’ u predizbornoj kampanji. Javno pitam i gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića da li će i ovo oćutati i da li podržava ovakav rad svog zamenika Gorana ‘420’ Vesića”, stoji u pisanoj izjavi.

(Izvor: Beta)

Comments

comments