Politika

Jeremić: Svima nam je zajednička želja za normalnom i poštenom Srbijom

Izvor: Narodna Stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je svim prisutnim na večerašnjoj opozicionoj promociji bojkota izbora zajednička želja da vide normalnu, poštenu i demokratsku Srbiju.

“Ovo nije običan dan. Ovo je najtopliji 1. februar u istoji Beograda. Ta toplota je simbol Sunca koje se ponovo radja i koje će rasterati oblake laži, prostakluka, primitivizma i izdaje koji se već osam godina nadvijaju nad Srbijom”, izjavio je Jeremić.

Ocenio je da u normalnim zemljama nema podela na “mi ili oni”, dok takvo stanje vlada u Srbiji, i naveo da je to proizvod totalitarizma.

Izvor: N1


“U Srbiji nakon osam godina autokratije koja se pretvara u diktaturu postoje dve strane postoje oni i postojimo mi mi da bismo im videli ledja. Ali, ne da bismo im videli ledja u interesu stranaka ili ideologija nego da bi stvari u Srbiji bile normalne”, kazao je on.

Naveo je da predstoje izbori i da su pred javnosti meseci na kojima će biti “laži i šumova” kojima će vlast pokušati da podeli i zbuni opoziciju.

“Zapamtite da šta god ko uradio i pričao, na dan izbora ostanite kod kuće. Nemojte izaći na republičke, lokalne ili pokrajinske izbore jer je jedini put totalni bojkot”, ocenio je on.

Foto: Zaječar online


Dodao je da će “cirukus” biti gori nego ikada, a da će opoziciju činiti lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i drugi koji će biti “lutke” predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Jedini pravi otpor se nalazi u ovoj sali”, istakao je Jeremić.

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se večeras u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim bi trebalo da bude održana protestna šetnja do zgrade Radio televizije Srbije.

Izvor: Beta

Comments

comments