Društvo

Jeste li i vi prevareni? Veliki protest sutra na Slaviji, tačno u podne!

Udruženje stanara naselja „Stepa Stepanović“ u Beogradu saopštilo je da će održati građanski protest sutra, 14. jula, u podne i blokirati saobraćaj na Trgu Slavija u centru grada kako bi skrenuli pažnju na, kako smatraju, degradaciju njihovog naselja.

„Povod je nasilna izgradnja crkve/brvnare i parohijskog doma sa kotlarnicom u naselju ‘Stepa Stepanović’, uprkos drugačijim odlukama nadležnih… Pored toga, u kontinuitetu se vrši degradacija projekta našeg stambenog kompleksa“, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: “POSLE VUČIĆEVOG REŽIMA OSTAĆE NAM POTPUNO UNIŠTENO DRUŠTVO”!

To udruženje je ponovo zatražilo da se zaustave aktivnosti na izgradnji te crkve dok se ne nađe rešenje, da se parcela u vlasništvu države vrati u prvobitno stanje i da se uniformisana lica povuku iz naselja.

Takodje je zatraženo da se održi sastanak stanara i predstavnika vlasti da bi se definisali pravci delovanja i rešila ta situacije i da se ispune odluke Radne grupe iz 2014. godine o potrebi izjašnjavanja građana povodom promene projekta naselja.

PROČITAJTE JOŠ: AZOTARA PLANSKI GURNUTA U STEČAJ, JEFTINO PRODAVALA ĐUBRIVO FIRMI POD KONTROLOM SNS!

To udruženje je navelo da nije u pitanju borba protiv crkve već borba za poštovanje odluka koje su doneli grad i država kao i borba za to da se izgrade projekti predvidjeni prilikom projektovanja tog naselja.

„Protest na Slaviji sa blokadom saobraćaja najavljen je ranije. On je mogao biti jednostavno izbegnut. Medjutim, do danas se stanarima naselja ‘Stepa Stepanović’ niko od nadležnih nije obratio, iako su svi obavešteni o problemu. Vidimo sličan odnos prema gradjanima na čitavoj teritoriji naše države. Zato smo i pozvali sve građane da nam se pridruže“, navodi se u saopštenju.

Udruženje stanara je uputilo izvinjenje građanima Beograda i gostima prestonice ukoliko budu imali probleme zbog njihovog skupa ali i naveloi da nemaju drugi način da ostvare svoja prava i da je taj protest važan za buđenje građanske svesti.

Protest će trajati dva sata i održaće se pod sloganom „Jeste li i vi prevareni?“.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): HOĆE LI VUČIĆ IMATI HRABROSTI DA ODGOVORI NA OVIH 5 PITANJA O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA?!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments