Društvo

Još 100.000 evra Lazaru Ristovskom od Vlade Republike Srpske!

Na ovoj sednici Vlada je donela Rešenje o odobrenju realokacije sredstava budžetske rezerve, u iznosu od 195.000,00 KM, Ministarstvu prosvjete i kulture, za pomoć u snimanju istorijske drame Lazara Ristovskog „Kralj Petar I“ producentske kuće „Zillion film“ Beograd.

U zahtevu producentske kuće „Zillion film“ Beograd, koja se obratila Vladi Republike Srpske, navodi se da su za okončanje ovog projekta od nacionalnog značaja potrebna sredstva u iznosu od 350.000 eura.

Zanimljivo je da je na istoj sednici usvojena Odluka o davanju saglasnosti Ministarstvu prosvjete i kulture na Plan utroška sredstava za period 01.01 – 31.12.2018. godine, a između ostalih radi se o sredstvima za razvoj filma u iznosu od 60.000,00 KM.

Podsetimo, odluka Vlade RS dolazi nepunih mjesec dan nakon što je idejni tvorac i režiser Lazar Ristovski za beogradski Kurir izjavio kako mu je žao što ga je jedino Dodik prevario.

“Obećao je pare za film, ali se više ne javlja. Biće to moje veliko razočaranje ako tako ostane” kazao je on u intervjuu.

(Izvor: Magazin buka)

Comments

comments