Društvo

Jovanović: “Beogradska vlast siluje Stari grad, odgovaraće za urbanističko nasilje”

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda upozorava gradsku vlast da prekine „urbanističko i svako drugo nasilje“ koje sprovodi protiv građana u beogradskoj opštini Stari grad.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): ĐUKA OPET BRILJIRA!

Ovo je danas izjavio šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Proširivanje ’pešačke zone’ koja nije definisana ni Generalnim urbanističkim planom niti Planom generalne regulacije, čije se sprovođenje obavlja bez javne rasprave i protiv volje stanovnika tog dela opštine, predstavlja zločin protiv građana za koji će gradska vlast politički i pravno odgovarati“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

PROČITAJTE JOŠ: ZA MANJE OD 2 DANA SKUPLJENO VIŠE OD 5 HILJADA POTPISA PROTIV GONDOLE

Jovanović je istakao da su gradske vlasti, takođe, izvršile „masakr dvostrukog drvoreda“ na Dorćolu korišćenjem najdestruktivnije, takozvane „toping“ metode orezivanja, a „nameračili su se i na Park vojvode Vuka“.

„Savez za Srbiju je ubeđen da su sve ove bezumne aktivnosti gradskih vlasti deo smišljenog plana da se stanovnici Starog grada podstaknu na iseljavanje, kako bi istorijsko i kulturno srce Beograda prestalo da kuca i postalo destinacija samo za strane vikend turiste“, naveo je Jovanović.

Jedini grad o kome dvojac Zoran Radojičić-Goran Vesić brine je „faraonski projekat njihovog predsednika“, takozvani Beograd na vodi, dok ćemo mi naš jedini i pravi Beograd braniti svim raspoloživim sredstvima, dodao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): SNS-OVCI OPKOLILI PREDSTAVNIKE “1 OD 5 MILIONA” NA TRGU U NOVOM SADU

(izvor: danas.rs)

Comments

comments