Politika

Jovanović: “Bojkot svih Skupština opština u BG, SNS reaguje samo na pritisak”

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pozvao je danas sve odbornike opozicije da u skladu sa Sporazumom sa narodom bojkotuju rad svih skupština beogradskih opština, jer vlast SNS-a ne reaguje na argumentovanu kritiku, nego samo na pritisak.

“Odbornici Saveza za Srbiju bojkotuju sednice skupština opština u Beogradu, a pozivam i sve predstavnike potpisnika Sporazuma sa narodom da u skladu sa sporazumom pristupe bojkotu lokalnih parlamenata u prestonici”, rekao je Jovanović novinarima ispred Skupštine opštine Zvezdara.

Loading…

Jovanović je upitao ko je predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, koji se ne pojavljuje na sednicama opštinske skupštine, jer za Ignjatovića “niko nije čuo”.

“Ignjatović će morati da odgovara gradjanima jer u opštini Zvezdara ništa nije uradjeno u interesu gradjana. Nije izgradjena nijedna nova škola, iako Ministarstvo prosvete najavljuje celodnevnu nastavu u jednoj smeni”, rekao je Jovanović koji je potpredsednik Narodne stranke.

PROČITAJTE JOŠ: TEK ŠTO SU OTVORENI, 2 TUNELA NA KORIDORU 10 SE ZATVARAJU!

Jovanović je dodao da je vlast SNS-a u naselju Mirijevo dobila uredjenu formiranu parcelu za izgradnju obdaništa, ali da nije uradjeno ništa, a dostavljen im je i projekat proširenja vrtića “Sunčica” na Zvezdari od 1.100 kvadratnih metara, ali ni tu takodje nisu “apsolutno ništa uradili”.

Odbornik Demokratske stranke u Skupštini opštine Zvezdara Dragoslav Šumarac rekao je da u toj opštini postoji veliki broj nelegalno izgradjenih objekata i da vlada “predatorski urbanizam”.

“Zašto, izmedju ostalih, nije srušena čuvena ‘anoreksična zgrada’ na Medaković padini, u ulici Stefana Zorića bb, površine od 6.500 kvadratnih metara? Zašto inspekcija i komunalna policija nisu sprečile izgradnju tog čardaka ni na nebu ni na zemlji? Za rušenje te zgrade odvojeno je 40 miliona dinara, odnosno 350.000 evra, što je vrednost jednog novog autobusa”, rekao je Šumarac.

PROČITAJTE JOŠ: GUŽVE U BEOGRADU ĆE TEK SAD POSTATI NEPODNOŠLJIVE!

Odbornica Dveri Radmila Vasić rekla je da je opštinski budžet povećan za 200 miliona dinara, a da gradjani nisu osetili nikakvu korist, i precizirala da je za troškove reprezentacije predsednika opštine izdvojeno 1,7 miliona.

“Izdvojili su milion dinara za putovanja. Gde oni putuju? Pored toga, za plate 13 članova opštinskog veća izvdojeno je 27 miliona dinara, a jedan od članova veća se bavi i dostavom hrane i poznat je slučaj trovanja dece u školama i obdaništima kojima je isporučivao hranu. Drugi član veća ima privatnu gradjevinsku firmu i istovremeno prima platu u opštini. To je očigledan sukob interesa i kršenje zakona”, rekla je Radmila Vasić.

Radmila Vasić je navela da članica veća Nevena Milivojević za tri godine nijednom nije prisustvovala sednici Skupštine opštine Zvezdara, a prima platu od 100.000 dinara.

Odbornik Stranke slobode i pravde Aleksandar Ilić rekao je da je iz opštinskog budžeta izdvojeno 50 miliona dinara za nekategorisane puteve i da se “iza toga kriju kriminalne radnje”, jer nije poznato na koje se puteve odnosi taj novac.

“Predvideli su 26,5 miliona dinara iz budžeta za dnevne usluge u zajednici. Pitao sam ih šta to znači, kakve su to usluge ćute, nemaju odgovore. Istovremeno su za podršku osobama sa invaliditetom izdvojili svega 1,5 miliona dinara, a 17 miliona za nekakve sportske organizacije za koje niko nikada nije čuo”, rekao je Iilić.

Ilić je naveo da su inspekcijski poslovi “najveći kriminal” u opštini Zvezdara, jer je za rušenje nelegalnih objekata predvidjeno svega milion dinara, a dok u toj opštini postoji više od 800 nelegalnih objekata.

PROČITAJTE JOŠ: POŽAREVAC: STRAHOVLADA SNS-A TRPI SVE VIŠE UDARACA

(izvor: Beta)

Comments

comments