Društvo

Jovanović: “Beogradske vlasti štite divlju gradnju pojedinih investitora”

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović optužio je danas državnog sekretara MUP-a Miroslava Miličkovića da štiti divlju gradnju u beogradskoj opštini Rakovica, umesto da obezbedi da policija pruži asistenciju u rušenju nelegalno izgradjenog solitera od osam spratova.

PROČITAJTE JOŠ: TVRDA STOLICA ALEKSANDRA VUČIĆA

“Divlje gradilište u Ulici kneza Višeslava 59 zahvata i deo opštinske parcele i onemogućava proširivanje te ulice, što direktno ugrožava bezbednost gradjana Rakovice i Beograda”, rekao je Jovanović novinarima ispred tog gradilišta.

Loading…

Jovanović je naveo da u 2018. godini nije iskorišćeno čak 32 odsto sredstava za uklanjanje divlje gradnje, a ruše se samo šupe i porodične zgrade, dok se “toleriše i štiti divlja gradnja višespratnica od strane vlastima bliskih investitora”.

PROČITAJTE JOŠ: DRŽAVA LEGALIZOVALA REKET PKS-A!

Predsednik opštine Stari Grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za bujanje divlje gradnje “zbog centralizacije gradske gradjevinske inspekcije i oduzimanja nadležnosti gradskim opštinama u toj oblasti”.

Bastać je istakao da o problemima povezanim sa divljom gradnjom i odgovornima za ovu pojavu gradjani nemaju gde da se informišu, jer se iz gradskog budžeta novac daje režimskim tabloidima, kojima je sve bitnije od istine.

PROČITAJTE JOŠ: KO ĆE ZAMENITI VUČIĆA KADA (JEDNOG DANA) ODE SA ČELA SNS-A?

(izvor: BETA)

Comments

comments