Politika

Jovanović: “Nepravilnosti u budžetu Beograda za 2018. čak 240 MILIONA EVRA”!

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradska uprava, “na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, samo u 2018. godini zabeležila nepravilnosti u iznosu od 28,35 milijardi dinara, odnosno 240 miliona evra”.

PROČITAJTE JOŠ: FIRME POVEZANE SA ORBANOM, VUČIĆEM I BRNABIĆ RADE RASVETU PO GRADOVIMA U SRBIJI!

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da su te nepravilnosti iznete u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI), koji, kako je rekao, “namerno nije dostavljen odbornicima u momentu kada je krnji gradski parlament glasao o završnom računu za 2018. godinu”.

Loading…

“U odnosu na ukupan budžet prošle godine, to čini gotovo 30 odsto”, naveo je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Po njegovim rečima, nepravilnosti se kreću od klasičnih zloupotreba sredstava do knjigovodstvenih propusta.

“Povrh svega, DRI je utvrdio da 1.160 stanova u vlasništvu grada nije evidentirano, kao i da 8.972 parcele nisu uknjižene”, naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): SNS-OVOM FINANSIJERU RADOJICI MILIONI IZ LOKALNOG BUDŽETA!

On je ocenio da bi “sama činjenica da su osam milijardi dinara od integrisanog sistema naplate karata u javnom prevozu ubrojali u budžetski prihod, što i revizor potvrdjuje da je besmisleno, bila u svakoj normalnoj državi dovoljna da čelnici vlasti podnesu ostavke”.

“Ovakav nalaz DRI u najmanju ruku pokazuje ogromnu nestručnost, nesposobnost i amaterizam gradske vlasti, a imamo osnovanu sumnju da je u brojnim slučajevima reč o kriminalnim radnjama, i sa tim u vezi ćemo u narednim danima kontaktirati nadležne organe i obavestiti javnost”, naveo je šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO JE CENA MORAVSKOG KORIDORA SKOČILA ZA 300 MILIONA EVRA?!

(izvor: BETA)

Comments

comments