Politika

Jovanović: “Paraliza Beograda košta 27 miliona evra, najskuplja rekonstrukcija u Evropi po kilometru”

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda saopštila je danas da rekonstrukcijom ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, neće biti rešen nijedan funkcionalan problem te saobraćajne veze od Ruzveltove ulice do Kalemegdana.

“Nije planirano unapređenje saobraćajnog profila, nisu planirane biciklističke staze, neće biti prošireni trotoari, a problem parkiranja ne samo da neće biti rešen, već će pristup parking mestima i dalje biti prelaskom preko šina”, naveo je potpredsednik Narodne stranke i šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

Odbornica u Skupštini Beograda i članica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković navela je da to praktično znači da sa aspekta bezbednosti saobraćaja i unapređenja saobraćajnih tokova ova rekonstrukcija nema nikakav efekat i predstavlja “bacanje vremena i sredstava za nešto što će gradskim vlastima samo biti lepo, ali ne i građanima funkcionalno”.

Loading…

Jovanović je rekao da je najgore to što je osnovni ugovor za rekonstrukciju nepuna tri kilometra ulica potpisan na 20 miliona evra (2,36 milijardi dinara) bez PDV-a, ali će ti radovi koštati građane Beograda i do 27 miliona evra, koliko je odvojeno u gradskom budžetu.

PROČITAJTE JOŠ: OTVORENO PISMO RODITELJA ČIJEG SINA MATURANTA ETIKETIRAJU REŽIMSKI MEDIJI

“To ovo rekonstrukciju čini najskupljom u Evropi po kilometru”, naveo je Jovanović.

“Odbornička grupa Savez za Srbiju poziva Državnu revizorsku instituciju da sve ovo ispita, a redovno ćemo pratiti radove i podnositi prijave za sve eventualne malverzacije ili nedostatke”, dodao je on.

PROČITAJTE JOŠ: “PROTESTI SE NIKADA NEĆE ZAUSTAVITI”!

Jovanović je naveo da će odbornici SZS pružiti podršku svim građanima koji budu tužili zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za naknadu štete zbog nepotrebnog paralisanja centra grada radovima na više centralnih ulica u isto vreme.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) VUČIĆ: UĆI ĆU U UDŽBENIKE!

(izvor: BETA)

Comments

comments