Politika

Jovanović: Rekordan broj mafijaških ubistava, a Stefanović broji demonstrante

Zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je u 2018. godini u Srbiji izvršen rekordan broj ubistava povezanih sa kriminalom čak 29, od kojih 21 u Beogradu.

Jovanović je podsetio da je 2012. godine u celoj državi bilo šest takvih ubistava.

“Sramno je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saziva vanrednu konferenciju za novinare da bi pokazivao slike mirnih demonstranata u Beogradu i analizirao kakve jakne nose, dok u isto vreme nijedno od surovih ubistava u Beogradu nije dobilo sudski epilog, a za polovinu nema čak ni osumnjičenih”, rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je rekao da ako je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrakalović mogla da ode u Lučane, mogao je i Stefanović sa njom da dodje u Skupštinu Beograda i izvesti o stanju bezbednosti u glavnom gradu, što je predložila odbornička grupa “Savez za Srbiju”.

“Stefanović i njegovi državni sekretari zato snose punu odgovornost za epidemiju kriminalnih obračuna i pogoršanje bezbednosne situacije u Beogradu i Srbiji”, istakao je Jovanović.

(Izvor: Beta)

Comments

comments